anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home

Telefonos ügyfélfogadás:
H, Sz, P: 8-12 óra között,
K, Cs - 12-16 óra között.
Személyes ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges!


Közlés a minimáldíj emeléséről

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 2015 után 2016-ban sem vezette be a korábban meghirdetett önköltség szintjére történő minimáldíj emelést, amelyre a szerződésünk 4. pontja biztosítja a lehetőséget. Partnereink a Biokultúra újságban közzétett közleményeinkben és honlapunkról is tájékozódhattak arról, hogy alkalmazott minimáldíjunk lényegesen a ráfordított költségek szintje alatt van, amely a jövőben nem tartható fent. Három éve az ökológiai gazdálkodásért felelős illetékes hatóság (NÉBIH) áttekintette az ez irányú költségkimutatásunkat, amellyel szemben kifogást nem emelt. Ezen tényeknek megfelelően 2017. január 1-jétől a minimáldíjunkat 83.500 Ft + Áfa szintre emeljük!

Kérjük minimáldíjas Partnereink megértését!


Tanúsítványkereső »


A XXIX. Biokultúra Tudományos Napon elhangzott előadások »


A Biokultúra 2017/1 tartalmából:

A Biokultura 2017-1 lap tartalmából


A Biokultúra 2016/6 tartalmából:

biokultura 2016/6


A Biokultúra 2016/4-5 tartalmából:

biokultura 2016-4-5


A 2000-2016 között megjelent Biokultúra újság cikkeit a Szakcikkek oldalon lehet elérni, olvasni.


Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy „minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert” – ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztartásban szükséges főzelékeket és zöldségeket. A konyhakert látja el asztalunkat „üde mellékletekkel” és „csemegével”. A Kárpát-hazában, „Kertmagyarországban” a Dunántúlon, Szatmárban, Erdélyben vagy Felvidéken, Kárpátalján vagy akár a Vajdaságban bizonyíthatóan évezredes hagyománya van a zöldségtermesztésnek és azok ételekké való feldolgozásának. Ezek a tájanként is változó elkészítésébe ad bepillantást Kútvölgyi Mihály.
Ára: 3.000 Ft + postaköltség. Megrendelhető: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

„Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleteltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális 'anyag', a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya.

Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.” (Ambrus Lajos író bevezetőjével és dr. Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély zárószavával a biogazdálkodásról.)

A kiadvány korlátozott példányszámban, előrefizetéssel 3.500 Ft/darab + postaköltség áron megrendelhető. Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete

Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete – A ló tartása, tenyésztése, haszna a (bio)gazdaságban

A mű hiánypótló, az utóbbi évtizedekben nem jelent meg ehhez hasonló könyv Magyarországon. A könyvből meg lehet ismerni hogyan kell csikóztatni, miként kell gazdasági munkásnak, igavonónak, hátaslónak betanítani a lovakat és hogy mennyi körültekintést, figyelmet és szeretet igényel a lóval való bánás és hogy mennyi öröm származhat ebből.

A könyv jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik szeretik a lovat, vagy vágynak arra, hogy megszerethessék őket.

Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1000 Ft.

Bardócz Zsuzsanna: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

Bardócz Zsuzsanna: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival – Az egészség, a táplálék, és a környezet kapcsolata a mezőgazdasággal

A szerzőt nem kell bemutatni Tisztelt Partnereinknek, hiszen férjével Pusztai Árpád professzorral együtt a biogazdálkodás nagy pártolói. A génmódosított növények táplálkozási kockázataira ők hívták fel a az elsők között világ figyelmét. A kis könyv ezzel is, továbbá a táplálék elszegényedésével, illetve a jó válaszokkal is érdemben foglalkozik.

A könyv korlátozott számban áll rendelkezésre, de érdeklődés esetén újranyomtatható.

Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1500 Ft/példány postaköltséggel. Amennyiben Partnerünk a Biokultúra újsággal együtt kéri kiküldeni, akkor 1200 Ft.

Dr. Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

A kiadvány elsődleges célja, hogy a szokványosan, „hagyományos módon” gazdálkodóknak, illetve kezdő gazdáknak adjon segítséget döntésük meghozatalában, ha azt mérlegelik, hogy belevágjanak-e az ökológiai gazdálkodásba. Természetesen forgathatják mások is, így például gyakorló biogazdák új területek bevonásánál, területek átvételénél, a gazdaság bővítésénél, új tevékenységek felvételénél vehetik különösen hasznát ennek a könyvnek. Mondandónk egy része, főként az alapelvek, nagy szakmai rendszerek, mint például a növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás rendszere időtálló, míg másik része folyamatosan változik, ilyenek a jogszabályok, felhasználható anyagok, módszerek köre stb.


Tájékoztatás az ökológiai gazdálkodókat megillető földvásárlási és -használati előjogok változásáról

A 2016. évi LXI. törvény módosult (a módosításokat a 86. Magyar Közlönyben olvashatja el). 18/A. § (1) Ha a tulajdonszerzés célja a Földforgalmi törvény 18. § (2) bekezdés b) pontja szerinti ökológiai gazdálkodás folytatása, igazolni kell, hogy az elővásárlásra jogosult termelőként az ökológiai termelésre utaló kifejezés használatára jogosító ökológiai gazdálkodói tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Biokontroll egyértelmű jogértelmezését átfogó, több fordulós egyeztetések is megerősítették! Ennek értelmében a földforgalmi előjogok gyakorlása során csak az a tanúsítvány fogadható el, amelyiken legalább egy ellenőrzött terület vonatkozásában az „ökológiai” vagy „átállási” státusz szerepel. A vonatkozó EU ökológiai rendeletek értelmében az „átállási” státusz legkorábban egy évvel a terület ökológiai gazdálkodásba vonása után következhet be! A Biokontroll által az ennél rövidebb időn belül kiadott tanúsítványokon az adott területre vonatkozóan „nem jelölhető” kifejezés szerepel.

Egyes újabb jogértelmezések szerint – és esetenként az NFA által megbízott jogi irodák is ezek közé tartoznak– az árverésen nyertes esetében, illetve az adásvételi vagy haszonbérleti szerződében szereplő vevő, bérlő esetében elfogadható az általunk kiadott Kötelezettségvállalási nyilatkozat, ezzel szemben a területre rájelentkezők esetében elvárják a korábban említett tanúsítvány meglétét.

Amennyiben korábban a Biokontroll-lal olyan személy, gazdálkodó szervezet kötött Ellenőrzési szerződést, aki az előjogokat nem tudja érvényesíteni az új helyzetben, akkor jogkövetkezmények, anyagi terhek nélkül a szerződést közös megegyezéssel felbontjuk, amennyiben ezt az érintett fél írásban kezdeményezi. Ellenkező esetben a vonatkozó jogszabályok értelmében a Partnert továbbra is ökológiai gazdálkodónak tekintjük, számláinkat kibocsájtjuk, ellenőrzését, tanúsítását beütemezzük és elvégezzük stb. az általánosan elfogadott rendszerünk szerint. Ilyen esetekben az előjog érvényesítésétől függetlenül, követeléseinket fenntartjuk!

Természetesen ellenőrzési rendszerünkben a továbbiakban is szívesen látjuk az új szereplőket, akik az előírások betartása esetén egy-három év távlatában az ökológiai termékek termelésére és forgalmazására jogot szerezhetnek, amely nem mellékesen az ezzel együtt járó földforgalmi előjogok gyakorlását is lehetővé teszi!

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.


A HU-ÖKO-01 minősítési rendszer fejlesztése és az ökológiai gazdálkodás népszerűsítése a mobil laboratórium kialakításával

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2010-2011-ben olyan új, hiánypótló vizsgálati-ellenőrző rendszert vezetett be, amely garanciát jelent a biotermékek fogyasztóinak, egyúttal jelentős segítség a bio-termelőknek, feldolgozónak és forgalmazóknak is. A három kisteherautóra felszerelhető korszerű vizsgáló műszerekkel és eszközökkel ellátott mobil laboratóriumokban szakképzett agrármérnökök által végzett helyszíni, valamint a begyűjtött minták vizsgálatainak eredményei alátámaszthatják az EU jogszabályok és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által elvárt "biominőséget".

Bővebben »


Keresse az egyetlen magyar tulajdonban álló ökológiai gazdálkodást ellenőrző-tanúsító szervezetet, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-t! »

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

március 2017
H K SZ CS P SZ V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ma 2017. március 30., csütörtök, Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 1269 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4572
mod_vvisit_counterTegnap24740
mod_vvisit_counterE héten117153
mod_vvisit_counterMúlt héten387423
mod_vvisit_counterE hónapban1589225
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1392964
mod_vvisit_counterÖsszesen30355215