Home

20 éves a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A rendezvényen készült videó az alábbi linken megtekinthető »


ÁLLÁSAJÁNLAT! Munkatársat keresünk adminisztátor pozícióba. Elvárások: érettségi, Word, Excel, levelező program alkalmazásában jártasság, rugalmasság, precíz és önálló munkavégzés. Munkavégzés helye: Budapest, Biokontroll iroda. Előnyt jelent hasonló munkakörben szerzett tapasztalat. Amit nyújtunk: stabil, megbízható munkahelyi háttér, teljes munkaidős állás, azonnali belépéssel. Önéletrajzokat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várjuk 2016. július 7-ig, melyben bemutatja végzettségét, eddigi munkatapasztalatait, illetve megadja elérhetőségét.


Tanúsítványkereső »


A Biokultúra 2016/1 tartalmából:

2016/1 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/6 tartalmából:

2015/6 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/4-5 tartalmából:

2015/4-5 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/3 száma itt letölthető »

2015/3 lap címlapképe

Â


A 2000-2015 között megjelent Biokultúra újság főbb – mai napig is aktuális – cikkeit a Szakcikkek oldalon lehet elérni, olvasni.


Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy „minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert” – ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztartásban szükséges főzelékeket és zöldségeket. A konyhakert látja el asztalunkat „üde mellékletekkel” és „csemegével”. A Kárpát-hazában, „Kertmagyarországban” a Dunántúlon, Szatmárban, Erdélyben vagy Felvidéken, Kárpátalján vagy akár a Vajdaságban bizonyíthatóan évezredes hagyománya van a zöldségtermesztésnek és azok ételekké való feldolgozásának. Ezek a tájanként is változó elkészítésébe ad bepillantást Kútvölgyi Mihály.
Ára: 3.000 Ft + postaköltség. Megrendelhető: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

„Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleteltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális 'anyag', a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya.

Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.” (Ambrus Lajos író bevezetőjével és dr. Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély zárószavával a biogazdálkodásról.)

A kiadvány korlátozott példányszámban, előrefizetéssel 3.500 Ft/darab + postaköltség áron megrendelhető. Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete

Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete – A ló tartása, tenyésztése, haszna a (bio)gazdaságban

A mű hiánypótló, az utóbbi évtizedekben nem jelent meg ehhez hasonló könyv Magyarországon. A könyvből meg lehet ismerni hogyan kell csikóztatni, miként kell gazdasági munkásnak, igavonónak, hátaslónak betanítani a lovakat és hogy mennyi körültekintést, figyelmet és szeretet igényel a lóval való bánás és hogy mennyi öröm származhat ebből.

A könyv jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik szeretik a lovat, vagy vágynak arra, hogy megszerethessék őket.

Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1000 Ft.

Bardócz Zsuzsanna: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

Megjelent Bardócz Zsuzsanna „Génjeink harca a XXI. század kihívásaival Az egészség, a táplálék, és a környezet kapcsolata a mezőgazdasággal” című könyve a Szent György Könyvek sorozatban, terjedelme 75 oldal.

A szerzőt nem kell bemutatni Tisztelt Partnereinknek, hiszen férjével Pusztai Árpád professzorral együtt a biogazdálkodás nagy pártolói. A génmódosított növények táplálkozási kockázataira ők hívták fel a az elsők között világ figyelmét. A kis könyv ezzel is, továbbá a táplálék elszegényedésével, illetve a jó válaszokkal is érdemben foglalkozik.

A könyv korlátozott számban áll rendelkezésre, de érdeklődés esetén újranyomtatható. Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1500 Ft/példány postaköltséggel. Amennyiben Partnerünk a Biokultúra újsággal együtt kéri kiküldeni, akkor 1200 Ft.

Dr. Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

A kiadvány elsődleges célja, hogy a szokványosan, „hagyományos módon” gazdálkodóknak, illetve kezdő gazdáknak adjon segítséget döntésük meghozatalában, ha azt mérlegelik, hogy belevágjanak-e az ökológiai gazdálkodásba. Természetesen forgathatják mások is, így például gyakorló biogazdák új területek bevonásánál, területek átvételénél, a gazdaság bővítésénél, új tevékenységek felvételénél vehetik különösen hasznát ennek a könyvnek. Mondandónk egy része, főként az alapelvek, nagy szakmai rendszerek, mint például a növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás rendszere időtálló, míg másik része folyamatosan változik, ilyenek a jogszabályok, felhasználható anyagok, módszerek köre stb.


Felhívjuk tisztelt Látogatóink figyelmét,

hogy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ökológiai gazdálkodás ellenőrző és tanúsító szervezete, semmit nem forgalmaz és nem vásárol fel! Kérjük, munkatársainkat eladási-vételi szándékkal ne hívják!

Értékesítési, vásárlási céllal szíveskedjenek az ellenőrzött biotermelőkkel, bioboltokkal felvenni a kapcsolatot. A nyilvános termelői listát megtalálják a Magyar Biokultúra Szövetség honlapján (www.biokultura.org). Ugyanitt az Ökopiac elérhetőségét is megtalálják, ahol kizárólag ellenőrzött termelők árusítanak biotermékeket (http://www.biokultura.org/index.php/csorsz-okopiac).

Továbbá tekintse meg Keres-kínál oldalunkat. Amennyiben érdeklődési körével kapcsolatos hirdetést talál, szíveskedjen a hirdetővel (termelővel) felvenni a kapcsolatot.

Megértésüket köszönjük!


A HU-ÖKO-01 minősítési rendszer fejlesztése és az ökológiai gazdálkodás népszerűsítése a mobil laboratórium kialakításával

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2010-2011-ben olyan új, hiánypótló vizsgálati-ellenőrző rendszert vezetett be, amely garanciát jelent a biotermékek fogyasztóinak, egyúttal jelentős segítség a bio-termelőknek, feldolgozónak és forgalmazóknak is. A három kisteherautóra felszerelhető korszerű vizsgáló műszerekkel és eszközökkel ellátott mobil laboratóriumokban szakképzett agrármérnökök által végzett helyszíni, valamint a begyűjtött minták vizsgálatainak eredményei alátámaszthatják az EU jogszabályok és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által elvárt "biominőséget".

Bővebben »


Keresse az egyetlen magyar tulajdonban álló ökológiai gazdálkodást ellenőrző-tanúsító szervezetet, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-t! »

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

június 2016
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ma 2016. június 30., csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 992 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa7220
mod_vvisit_counterTegnap21202
mod_vvisit_counterE héten54034
mod_vvisit_counterMúlt héten163591
mod_vvisit_counterE hónapban602759
mod_vvisit_counterMúlt hónapban575981
mod_vvisit_counterÖsszesen20548048