Home

20 éves a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A rendezvényen készült videó az alábbi linken megtekinthető »


Tájékoztatás

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. megbízhatónak tekinthető forrásból úgy értesült, hogy az Ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó valamennyi szabályos támogatás kérelem elfogadásra kerül.

Ennek megfelelően az „új” ökológiai gazdák ellenőrzését nagyobb ütemben folytatjuk, és elkezdjük a számlák kibocsájtását is feléjük.

Az ellenőrzést megelőzően T. Partnereink fognak tőlünk kapni egy értesítést, kérjük, hogy az abban foglaltaknak megfelelően minél alaposabban készüljenek fel! A legfontosabb az Üzemleírás kitöltése, naplók naprakész vezetése és a könyvelés rendelkezésre állása. Örömmel köszöntjük az új biogazdákat a biosok táborában!

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.


Tanúsítványkereső »


Tanulmányi utazás Burgenlandba

A Magyar Biokultúra Szövetség Központi Klubja egynapos tanulmányi utazást hirdet Burgenlandba a DI. Ernst Praunseis Beratung Ökologisher Landbau meghívására ökológiai gabona-, zöldségtermesztés és állattartás bemutatására.

Tájékoztató részvételi ár létszámtól függően 7000 Ft körüli. Bővebben »


A Biokultúra 2016/1 szám tartalmából:

2016/1 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/6 szám tartalmából:

2015/6 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/4-5 szám tartalmából:

2015/4-5 lap címlapképe


A Biokultúra 2015/3 szám tartalmából:

2015/3 lap címlapképe

  • Tényleg „zöld lámpa” a biogazdálkodásnak?
  • Az ökológiai gazdálkodás támogatásáról 2015-2020 között időszakban
  • A Biovilág hírei
  • A biogazdálkodás általános alapelvei
  • Védekezés a vetésfehérítő bogarak ellen az ökológiai gazdálkodásban

Az újság letölthető itt »


Biokultúra archívum (2000-2015) »


Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

Azt írják a régi kertészeti könyvek, hogy „minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert” – ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztartásban szükséges főzelékeket és zöldségeket. A konyhakert látja el asztalunkat „üde mellékletekkel” és „csemegével”. A Kárpát-hazában, „Kertmagyarországban” a Dunántúlon, Szatmárban, Erdélyben vagy Felvidéken, Kárpátalján vagy akár a Vajdaságban bizonyíthatóan évezredes hagyománya van a zöldségtermesztésnek és azok ételekké való feldolgozásának. Ezek a tájanként is változó elkészítésébe ad bepillantást Kútvölgyi Mihály.
Ára: 3.000 Ft + postaköltség. Megrendelhető: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

Kútvölgyi Mihály: Bioételek gabonából

„Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleteltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális 'anyag', a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya.

Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.” (Ambrus Lajos író bevezetőjével és dr. Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély zárószavával a biogazdálkodásról.)

A kiadvány korlátozott példányszámban, előrefizetéssel 3.500 Ft/darab + postaköltség áron megrendelhető. Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800 • E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Tel.: 06-1/336-1122, 06-1/336-1123.


Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete

Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete – A ló tartása, tenyésztése, haszna a (bio)gazdaságban

A mű hiánypótló, az utóbbi évtizedekben nem jelent meg ehhez hasonló könyv Magyarországon. A könyvből meg lehet ismerni hogyan kell csikóztatni, miként kell gazdasági munkásnak, igavonónak, hátaslónak betanítani a lovakat és hogy mennyi körültekintést, figyelmet és szeretet igényel a lóval való bánás és hogy mennyi öröm származhat ebből.

A könyv jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik szeretik a lovat, vagy vágynak arra, hogy megszerethessék őket.

Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1000 Ft.

Bardócz Zsuzsanna: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

Megjelent Bardócz Zsuzsanna „Génjeink harca a XXI. század kihívásaival Az egészség, a táplálék, és a környezet kapcsolata a mezőgazdasággal” című könyve a Szent György Könyvek sorozatban, terjedelme 75 oldal.

A szerzőt nem kell bemutatni Tisztelt Partnereinknek, hiszen férjével Pusztai Árpád professzorral együtt a biogazdálkodás nagy pártolói. A génmódosított növények táplálkozási kockázataira ők hívták fel a az elsők között világ figyelmét. A kis könyv ezzel is, továbbá a táplálék elszegényedésével, illetve a jó válaszokkal is érdemben foglalkozik.

A könyv korlátozott számban áll rendelkezésre, de érdeklődés esetén újranyomtatható. Megrendelhető a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél. (E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. • Postacím: 1535 Budapest, Pf. 800.) Ár: 1500 Ft/példány postaköltséggel. Amennyiben Partnerünk a Biokultúra újsággal együtt kéri kiküldeni, akkor 1200 Ft.

Dr. Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

A kiadvány elsődleges célja, hogy a szokványosan, „hagyományos módon” gazdálkodóknak, illetve kezdő gazdáknak adjon segítséget döntésük meghozatalában, ha azt mérlegelik, hogy belevágjanak-e az ökológiai gazdálkodásba. Természetesen forgathatják mások is, így például gyakorló biogazdák új területek bevonásánál, területek átvételénél, a gazdaság bővítésénél, új tevékenységek felvételénél vehetik különösen hasznát ennek a könyvnek. Mondandónk egy része, főként az alapelvek, nagy szakmai rendszerek, mint például a növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás rendszere időtálló, míg másik része folyamatosan változik, ilyenek a jogszabályok, felhasználható anyagok, módszerek köre stb.


Felhívjuk tisztelt Látogatóink figyelmét,

hogy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ökológiai gazdálkodás ellenőrző és tanúsító szervezete, semmit nem forgalmaz és nem vásárol fel! Kérjük, munkatársainkat eladási-vételi szándékkal ne hívják!

Értékesítési, vásárlási céllal szíveskedjenek az ellenőrzött biotermelőkkel, bioboltokkal felvenni a kapcsolatot. A nyilvános termelői listát megtalálják a Magyar Biokultúra Szövetség honlapján (www.biokultura.org). Ugyanitt az Ökopiac elérhetőségét is megtalálják, ahol kizárólag ellenőrzött termelők árusítanak biotermékeket (http://www.biokultura.org/index.php/csorsz-okopiac).

Továbbá tekintse meg Keres-kínál oldalunkat. Amennyiben érdeklődési körével kapcsolatos hirdetést talál, szíveskedjen a hirdetővel (termelővel) felvenni a kapcsolatot.

Megértésüket köszönjük!


A HU-ÖKO-01 minősítési rendszer fejlesztése és az ökológiai gazdálkodás népszerűsítése a mobil laboratórium kialakításával

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2010-2011-ben olyan új, hiánypótló vizsgálati-ellenőrző rendszert vezetett be, amely garanciát jelent a biotermékek fogyasztóinak, egyúttal jelentős segítség a bio-termelőknek, feldolgozónak és forgalmazóknak is. A három kisteherautóra felszerelhető korszerű vizsgáló műszerekkel és eszközökkel ellátott mobil laboratóriumokban szakképzett agrármérnökök által végzett helyszíni, valamint a begyűjtött minták vizsgálatainak eredményei alátámaszthatják az EU jogszabályok és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által elvárt "biominőséget".

Bővebben »


Keresse az egyetlen magyar tulajdonban álló ökológiai gazdálkodást ellenőrző-tanúsító szervezetet, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-t! »

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

május 2016
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ma 2016. május 29., vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 514 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2055
mod_vvisit_counterTegnap13522
mod_vvisit_counterE héten124171
mod_vvisit_counterMúlt héten123422
mod_vvisit_counterE hónapban529352
mod_vvisit_counterMúlt hónapban559329
mod_vvisit_counterÖsszesen19898660