anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home Hírek Itthon Szemléletváltoztatást hozhat a szigorítás

Szemléletváltoztatást hozhat a szigorítás

Hubai Imre CsabaA NAKlap 2017. január-februári lapszámában jelent meg három interjú az Európai Közösség vegyszer-kivonási gyakorlatáról, Andó Patrik tollából. A három nyilatkozó közül Hubai Imre Csaba, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke álláspontjával lapunk teljesen egyetért, ezért azt változtatás nélkül közzétesszük a Biokultúra újságban. Véleménye az igazi növényvédelmi hivatás remek összefoglalója! (A főszerkesztő megjegyzése.)

„A megnevezett növényvédő szerek kivonása egyértelműen és bizonyíthatóan indokolt” – állítja Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke, ráadásul a nevezett növényvédő szerek kivonása a mezőgazdaságban jelentős szemléletváltozásnak a kiindulópontja.

A lépés a mezőgazdaságban ráirányítja a figyelmet az igen gazdag agrotechnikai megoldások alkalmazására. „Ez a növényvédő szer-kivonás a klórozott szénhidrogén-mentesítési programhoz hasonlóan új korszakot nyit a növényvédelemben, a mezőgazdálkodásban. A továbbiakban is szükségesnek látszik olyan kontrollrendszer továbbfejlesztése, ami a növényvédő szert egy-egy alkalommal felhasználható eszköznek tekinti” – állítja Hubai Imre Csaba. A peszticidterhelés megállítása, folyamatos csökkentése arra ösztönzi a mezőgazdaság szereplőit, hogy a természethez közel álló, a biodiverzitást alapvetően alkalmazó, biológiai szemléletű fokozott átállási program megalapozását, folyamatos fenntartását, szigorúbb ökológiai szemléletű növényorvos társadalmat fog kinevelni. Az okszerű peszticid-használat hosszútávon fenntartható. A környezetvédelem, az ökológiai szemlélet, a magasabb szintű gazdálkodás magasabb biológiai értékű termékeket fog kibocsátani a fogyasztók részére, szigorú szakmai feltételrendszer betartásával. Megállapítható, hogy az elkövetkezendő időkben a mezőgazdálkodók, növénytermesztők, kertészek, erdészek, állattenyésztők az egészséges környezet érdekében, minden esetben a hagyományokra építve, megfelelő tudományos alapon alkalmazott technológiákkal, a műszaki fejlesztés eszközeinek felhasználásával gazdálkodnak tovább. A mezőgazdasági kutatást, rezisztencianemesítést kiemelten támogatni szükséges. Minden esetben fontos szempont, hogy a környezetre alapvetően káros készítményeket, növényvédő szereket ne engedjük be a mezőgazdaságba és ne megalapozatlan pótcselekvés legyen a növényvédő gépek ellenőrzése. A totális szerek elfedik a fejlődés igényességét. Mindezek alapján az informatikai adatok rendszeres felhasználásával állítunk elő környezetbarát, magas biológiai értékű termékeket.

Andó Patrik
NAKlap 2017. január-február
(Biokultúra 2017/1)

 

Eseménynaptár

április 2017
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Ma 2017. április 30., vasárnap, Katalin és Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab és Zsaklin napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 5138 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa80857
mod_vvisit_counterTegnap84501
mod_vvisit_counterE héten581481
mod_vvisit_counterMúlt héten573975
mod_vvisit_counterE hónapban2098778
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1661855
mod_vvisit_counterÖsszesen32526623