anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home Ellenőrzés és tanúsítás

Ellenőrzés és tanúsítás


A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. idén éppen húsz éve végzi Magyarországon az ökológiai gazdálkodók és az ökológiai élelmiszer termékpálya szereplőjének ellenőrzését, tanúsítását. Tulajdonosunk, a Magyar Biokultúra Szövetség, abból a mozgalomból nőtte ki magát, amely hazánkban úttörőként kezdett el munkálkodni a biogazdálkodás, a biotermék-fogyasztás előmozdítása, népszerűsítése és széles körű elterjesztése érdekében. Tekintsük át közelebbről, mit jelent az ellenőrzési és tanúsítási rendszer, azaz: mitől bio a bio.

A biotermékek előállítását világszerte, így az Európai Unióban is, területenként egységes előírások szabályozzák (ld. Jogszabályok), de a képet árnyalhatják ezekhez képest eltérő, általában szigorúbb privát – különösen védjegyek megjelenítéséhez kapcsolódó – feltételrendszerek.

Tehát nagyon fontos tudnunk, hogy az ellenőrzés feladata nem az, hogy a terméket bevizsgálják egy laboratóriumban és ha mindenféle veszélyesnek ítélt szermaradványtól mentesnek találják, akkor kimondják, hogy bio, hanem az ellenőrző szervezetek a világon mindenütt gondos és folyamatos vizsgálattal biztosítják, hogy a bioterméket a fent említett szabályoknak megfelelő módon állították elő. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban:

Első lépésként a bioterméket előállítani vagy forgalmazni kívánó személy vagy cég szerződéskötéssel és bejelentkezési lap (word) kitöltésével be kell, hogy jelentkezzen hozzánk, mint ellenőrző szervezethez. Ekkor minden olyan információt eljuttatunk hozzá, melyre a későbbiek során szüksége lesz, így a bejelentkezéshez szükséges adatlapot, az üzemtervet, a szerződést, a feltételrendszerünket és egyéb tájékoztató dokumentumunkat, valamint a szükséges formanyomtatványokat, melyeket az elkövetkező időszakban tevékenysége során partnerünknek folyamatosan és pontosan vezetnie kell. (ld. Dokumentumtár)

A szerződéskötéssel egy időben vagy a szerződésben meghatározott időponttól az előírásokat teljes mértékben be kell tartani. Növénytermesztés és állattenyésztés esetén ún. átállási időre van szükség ahhoz, hogy a termék ökológiai jelöléssel forgalmazható legyen, de ez idő alatt már minden előírást maradéktalanul be kell tartani.

Minden partnerünk esetén évente legalább egy alkalommal átfogóan, előre egyeztetett időpontban a helyszínen ellenőrizzük az előállítási folyamatot. Esetenként további bejelentett (vagy be nem jelentett) ellenőrzések is történhetnek. Az ellenőrzés és értékelés után következik a tanúsítás, természetesen az ellenőr által készített ellenőri jelentésben foglalt információk, összegyűjtött adatok alapján. A tanúsítási döntést irodánkban dolgozó tanúsító munkatársaink hozzák meg, melyről minden partnerünk írásbeli értesítést kap. A jelentések alapján kiállított Minősítő Tanúsítvány a partner nevére szól, az általa végzett, ellenőrzés alatt álló tevékenységre és a dokumentum mellékletében megtalálható az összes olyan termék felsorolása, mely ökológiai (vagy átállási) jelöléssel forgalmazható. A tanúsítvány alapesetben a következő év végéig, vagy az új tanúsítvány kiadásáig érvényes.

Amennyiben szeretne bejelentkezni az ellenőrzési rendszerbe, vagy érdekli a bejelentkezés folyamata, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén.

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

március 2017
H K SZ CS P SZ V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ma 2017. március 30., csütörtök, Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 1235 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4451
mod_vvisit_counterTegnap24740
mod_vvisit_counterE héten117032
mod_vvisit_counterMúlt héten387423
mod_vvisit_counterE hónapban1589104
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1392964
mod_vvisit_counterÖsszesen30355094