anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home Közlemények
Közlemények

Hamis IMO (Dél-Afrika) tanúsítvány gesztenyelisztről

Hamis IMO (Dél-Afrika) tanúsítvány gesztenyelisztről »

Hamis IMO (Dél-Afrika) tanúsítvány gesztenyelisztről


 
 

A természetvédelem szempontjából nem elég hatékony az EU élelmiszer- és mezőgazdasági támogatási politikája!

A Civil Szervezetek Nyilatkozata az EU KAP 2020 reform kapcsán: Good Food, Good Farming – Now!


Az alább felsorolt negatív folyamatokra tekintettel tulajdonosunk, a Magyar Biokultúra Szövetség is támogatja és aláírta az ökológiai gazdálkodók európai szakpolitikai érdekképviseleti szervezete, az IMOAM EU csoport Jó Élelmet, Jó Gazdálkodást – Most! névvel kiadott össztársadalmi nyilatkozatát.

Káros folyamatok, amelyeket az EU közös agrárpolitikája eddig nem tudott megállítani:

  • Riasztó méreteket ölt a gazdaságok eltűnése: 2003-2013 között minden negyedik EU gazdaság megszűnt.
  • A kultúrnövény fajták 90%-a eltűnt a termőföldekről világszerte.
  • A világ összes élelmiszerének 75%-át csupán 12 növény- és 5 állatfaj adja.
  • Az EU „termőterület lábnyoma” 269 millió hektár – melynek 40%-a Európán kívül esik.
  • Az Európai Unióban előállított élelmiszerek 20%-a (évente 88 millió tonna) hulladék lesz, miközben 43 millió EU állampolgár (8,5%) nem engedheti meg magának, hogy minőségi élelmiszerhez jusson minden másnap.
  • Az állattartásban használt nagy mennyiségű antibiotikum nagy mértékben hozzájárul az antimikrobiális rezisztencia kialakulásához. Ez globális problémához vezethet és becslések szerint 2050-re akár 10 millió ember halálát okozhatja.
  • 2014-ben aktív hatóanyagban kifejezve közel 400 000 tonna növényvédőszert (!) adtak el az Európai Unióban, ami az Eurostat adatai alapján az előző három évhez képest növekvő tendenciát jelent.
  • Jelenleg az EU üvegház hatású gáz kibocsátásának megközelítőleg 10%-át a mezőgazdasági termelés adja.
  • Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint a haszonállatok kibocsátása – például az ammónia – jelentősen hozzájárul a levegő szennyezéshez, mely évente közel 400.000 ember halálát okozza az EU-ban.
 

Új Hivatalos Közlemények

Felhívjuk T. Partnereink figyelmét, hogy 2013. augusztus 26-tól a Biokontroll honlapjára a Közlemények menüpont alatt az „Új Hivatalos Közlemények” (menü: Hivatalos ÚJ) oldalra felrakott közleményeink hivatalos közlésnek számítanak, azokat közzétettnek tekintjük. Ezt a rovatot rendszeresen frissítjük, ezért kérjük T. Partnereinket annak rendszeres figyelésére, továbbá felhívjuk a figyelmüket, hogy a nem figyelésből származó következmények Önöket terhelik! Az új rovatban két hónapig lesznek az új közlemények, innen átkerülnek a most is működő „A Biokontroll Hungária hivatalos közleményei (archív)” (menü: Hivatalos korábbi) oldalra. A Hivatalos közlemények a kibocsátás időrendi sorrendjében – az újság hivatalos közleményeiben közzétett közleményeket leszámítva – aláírva és beszkennelve tekinthetők meg a jelzett időpontot követően, az eredetit a Biokontroll őrzi. E-mail címmel rendelkező Partnereink jelzést kapnak, amikor új közleményt teszünk közzé.

A szabálytalanságok és jogsértések kapcsán alkalmazandó intézkedések jegyzékének újabb módosítása

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében változás történt az ökológiai állattartó tevékenységgel kapcsolatosan vezetendő dokumentumokban.

KL-3/16 módosítása

Tisztelt Partnerünk!

A magyar ökológiai gazdálkodás illetékes hatóságának, a NÉBIH-nek az elnöke hozzánk intézett levelében a 889/2008/EK rendelet 92d. cikk érvényesülése érdekében jegyzéket adott ki arról, hogy melyek azok az eltérések, amelyek a tanúsíthatóságot meghiúsítják; ez eddigi gyakorlatunkban szankció („Sz”) kiadásával járnak. A 2016. december 27-én kelt Elnöki levelet 2017. február 13-án kelt levelében az elnök úr módosította, amely értelmében kismértékben megváltozott a jegyzék, amelyet T. Partnereink itt olvashatnak.

„A szabálytalanságok és jogsértések kapcsán alkalmazandó intézkedések jegyzéke” (2).

A jegyzékben foglaltakat 2017. március 31. után kell alkalmazni!

Budapest, 2017. február 20.

Dr. Roszík Péter


Tisztelt Állattenyésztő Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében változás történt az ökológiai állattartó tevékenységgel kapcsolatosan vezetendő dokumentumokban.

Az F-111/6 jelű Állategészségügyi napló kiegészült a felhasznált állatgyógyászati készítmény gyártási számának a feltüntetésével és az ökológiai várakozási idő termékféleségenként történő megjelölésével. Fontos változás, hogy a folyamatosan képződő állati termékek (tej, tojás) ökológiai értékesítése esetén a nyilvántartást minden új naplóbejegyzés után a be kell küldeni a Biokontrollhoz.

Ezen kívül bevezetésre került az F-347/1 jelű Állatnyilvántartás annak érdekében, hogy a tenyészetben található állatok ökológiai státusza mindig naprakészen megállapítható legyen.

Az új formanyomtatványokat a levél mellékleteként és a honlapunkon is megtalálják, kérjük, hogy a jövőben ezeket a vezessék. Természetesen továbbra is van lehetőség ezekkel azonos adattartalmú, saját kialakítású nyilvántartás vezetésére, akár elektronikus formában is.

Üdvözlettel,

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.


 

Az alábbi tájékoztató honlapunk fő oldalán volt olvasható 2016. december 23-tól 2017. február 12-ig

Tisztelt Partnerünk!

Kérjük azokat a Partnereinket, akik kötelezettségvállalás átadásával szeretnének ökológiai gazdálkodás támogatásába vont területet átadni és/vagy átvenni, ne csak az MVH felé tegyenek bejelentést, hanem a Biokontroll felé is. Ennek elmulasztása (a magyar Vidékfejlesztési Programban rögzített feltételek miatt) súlyos anyagi következményekkel járhat! Az MVH felé benyújtott dokumentumok másolata, vagy az átadó és átvevő fél részéről aláírt Átadás-átvételi nyilatkozat erre alkalmas; fontos hogy az átadás dátumaként 2017. január 1. kerüljön rögzítésre! A következő KET átadási/átvételi fordulónap 2017.12.31/2018.01.01. lesz. Aki tehát nem jelezte az MVH felé az átadást/átvételt 2016.12.31. előtt, annak erre legközelebb 2017.12.31-ig van lehetősége.


 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

március 2017
H K SZ CS P SZ V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ma 2017. március 30., csütörtök, Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 1249 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4471
mod_vvisit_counterTegnap24740
mod_vvisit_counterE héten117052
mod_vvisit_counterMúlt héten387423
mod_vvisit_counterE hónapban1589124
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1392964
mod_vvisit_counterÖsszesen30355114