anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home Hírek

Ökológiai termeléssel kapcsolatos szankciók – Bizonytalanságok az uniós szabályozás körül?

dr. Korom ÁgostonA Közös Agrárpolitikából származó kifizetéseket a tagállamok kifizető ügynökségei végzik – uniós szabályok által meghatározott keretfeltételek szerint. Ha egy tagállami kifizető ügynökség nem tesz eleget az uniós előírásoknak, például nem alkalmazza a mezőgazdasági termelőkkel szemben a vonatkozó jogszabályokban meghatározott szankciókat, úgy az adott tagállam jelentős pénzügyi szankciókkal nézhet szembe az Unió részéről.

Bővebben...
 

Szemléletváltoztatást hozhat a szigorítás

Hubai Imre CsabaA NAKlap 2017. január-februári lapszámában jelent meg három interjú az Európai Közösség vegyszer-kivonási gyakorlatáról, Andó Patrik tollából. A három nyilatkozó közül Hubai Imre Csaba, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke álláspontjával lapunk teljesen egyetért, ezért azt változtatás nélkül közzétesszük a Biokultúra újságban. Véleménye az igazi növényvédelmi hivatás remek összefoglalója! (A főszerkesztő megjegyzése.)

Bővebben...
 

Új almafajta jelölteket mutatott be a NÉBIH

almafajták15 új, hazai ültetvényekből származó, rezisztens almafajtát ismerhettek meg szakértők és almakedvelők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai alma fajtabemutatóján, Budapesten. A rendezvényt megnyitó szakmai kerekasztal beszélgetésen az ágazat képviselői osztották meg tapasztalataikat a rezisztens almafajták jelentőségéről és lehetőségeiről, majd „laikus” almakedvelőkkel együtt érzékszervi bírálaton értékelték az új fajtajelölteket.

Bővebben...
 

Az IFOAM jelenlegi álláspontja az EU bio jogszabálytervezetről


Az IFOAM EU 2011 óta folyamatosan nyomon követi az EU bio jogszabály felülvizsgálatát és a jelenleg is zajló tárgyalásokat. A mozgalom még mindig egyetért a kezdetben kitűzött célokkal, miszerint az ökológiai gazdálkodás fejlődését akadályozó tényezők eltörlését, tisztességes piaci verseny biztosítását, a fogyasztók bizalmának erősítését és a szabályozás egyszerűsítését kell elérni az új jogszabály segítségével. Azonban az öt éve tartó tárgyalások még nem hoztak eredményt, mely elérné a kitűzött célokat. A mozgalom olyan rendeletet vár, mely támogatja az ökológiai piac növekedését, megfelel a termelők igényeinek és a fogyasztók elvárásainak.

Bővebben...
 

A biotermékek bizonyítottan egészségesebbek

Az Európai Parlament megbízásából készült kutatást Professor Axel Mie koordinálta, mely a Karolinska Intézet és a Svéd Agrártudományi Egyetem közös munkájának eredménye. A vizsgálatok alapján a kutatók azt javasolták a Parlamentnek, hogy bizonyos ökológiai termesztéstechnológiákat részesítsenek előnyben, még a szokványos gazdaságokban is. Az európai kutatócsoport vizsgálatai során bebizonyította, hogy az emberi szervezet számára mindenképpen előnyös az ökológiai élelmiszerek fogyasztása.

Bővebben...
 

Biotermékek egy dán élelmiszerlánc polcain

Dánia az egyik legaktívabb ország a bio élelmiszerek piacán. Az Európai biopiac értékesítési adatai alapján Dánia részesedése a legnagyobb, azon belül is a frisspiaci értékesítés aránya a legmagasabb. A Coop Danmark’s Irma élelmiszerlánc új ökológiai termékcsoportot tervez piacra dobni, mellyel a bio élelmiszereket szeretné népszerűsíteni.

Bővebben...
 

Szigorúbb ellenőrzések Ukrajnában


Ukrajna, a világ harmadik legnagyobb gabona exportőre, szigorúbb intézkedéseket készül bevezetni a kivitelre szánt növényi termékek esetében, ezek közül is kiemelkedő figyelmet fordítva a szója termékekre.

Bővebben...
 

Fejlődik Argentína ökológiai gazdálkodása

Vytenis Andriukaitis announced the decisionAz amerikai kontinensen összesen 9,9 millió hektáron termesztenek ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező növényeket, ez a világ összes ökológiai termesztőfelületének 22%-a. Ebből a 9,9 millió hektárból 6,8 millió Latin-Amerika és a Karib-térség területein található, Argentína 3 millió hektár ökológiai termesztőterülettel büszkélkedhet.

Bővebben...
 

A szántóföldi zöldségek és a lóbab esete a jobb terméseredményekért

Vytenis Andriukaitis announced the decisionAz üvegház hatású gázkibocsátás csökkentése érdekében egy németországi gazdaságban a növényváltás újszerű megközelítésével kísérleteznek. Johann, Johannes és Florian a németországi Pfänder farm vezetői próbáltak egy olyan módszerrel előállni, ami a sajátos talajviszonyaikhoz és a szántóföldi kultúráikhoz illeszkedve segít elérni a fenti célt. A technológiát átmeneti vegyes termesztésnek nevezik, mely során különböző szántóföldi zöldségféléket termesztenek lóbabbal (Vicia faba) társítva.

Bővebben...
 


Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

március 2017
H K SZ CS P SZ V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ma 2017. március 30., csütörtök, Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 1250 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4410
mod_vvisit_counterTegnap24740
mod_vvisit_counterE héten116991
mod_vvisit_counterMúlt héten387423
mod_vvisit_counterE hónapban1589063
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1392964
mod_vvisit_counterÖsszesen30355053