anormal de la piel Accutane obtener los mejores resultados

Home Hírek

Kelet Kapuja


ANDRÉ RIEU az egész világon, így Budapesten is koncertező hegedűművész és karmester vezényletével, a zeneirodalom legszebb dallamainak felidézésével kezdődött el a VIII. Földész Fórum, egész napos előadássorozattal, a szakma legrangosabb képviselőinek részvételével, az AMC sátor külön e célra művészien kialakított üléstermében. A rendezvényt Dr. Ratkos József Egyesületi Elnök úr nyitotta meg.

Bővebben...
 

Az „üzleti titok” többé nem mentség

Vytenis Andriukaitis announced the decisionAz Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy a levegőbe, vízbe, talajba és a növényekre kijuttatott biocidek esetében az „üzleti titok” nem mentség az információk eltitkolására. A Greenpeace és az Európai Pesticides Action Network (PAN) a Bíroság elé vitte az ügyet, amikor a glifozát hatóanyagról kért dokumentációnak csupán egy részét kapták meg, a többi információhoz a gyártó cég védelmében – szellemi tulajdon lévén – nem lehet hozzáférni, mivel az bizalmas információkat tartalmaz a glifozát összetételéről és gyártásáról.

Bővebben...
 

OK-Net Arable – egy új felület ökogazdáknak

OK-Net ArableAz ökológiai gazdálkodás önmagában egy bonyolult és komplex rendszer, mely sok tudást és tapasztalatot igényel. A gazdálkodók közötti információcsere lehetőségét biztosítja ez az új felület, melynek segítségével megoszthatják egymással tapasztalataikat és segíthetik egymás fejlődését. Az IFOAM EU és az európai gazdálkodók közös munkájának eredményeként jött létre, melyet nem csak a gazdaságok, hanem az ágazat többi résztvevője – akár szaktanácsadók és kutatók – is használhatnak.

Bővebben...
 

Az EU ökológiai gazdálkodása számokban

Az EU ökológiai gazdálkodása számokbanAz Európai Unió 28 tagállamának ökológiai művelésű területei (ökológiai és átállás alatt álló területek összesen) 2015-ben elérték a 11,1 millió hektárt. 2010 és 2015 között 21%-kal nőtt az ökológiai területek aránya. Ez alatt az öt év alatt Bulgária és Horvátország több, mint 100%-os növekedést produkált. A legnagyobb növekedést mutató országok Franciaország (516 070 ha), Olaszország (378 837 ha) és Spanyolország (353 523 ha) voltak. Két ország – Egyesült Királyság (-29%) és Hollandia (-4%) – kivételével minden Uniós tagállamban nőtt az ökológiai területek aránya.

Bővebben...
 

Az Egyesült Államok ökológiai gazdálkodása egyre nagyobb léptékben fejlődik

organic farmingAz elmúlt 2 évben 11%-kal nőtt az ökológiai gazdaságok területe, a tanúsított gazdaságok száma megközelíti a 15 000-et, mely 6%-os növekedést jelent 2014-hez képest. A legtöbb ökológiai terület Kaliforniában (688.000 hektár) és New Yorkban található. Ezeket követi meglepő módon Montana, Wisconsin és Észak-Dakota.

Bővebben...
 

A „100%-os tisztaságú” méz és a glifozát esete

mézEgy, a növényvédő szerek használatát korlátozni kívánó amerikai szervezet, a Beyond Pesticides és az Organikus Fogyasztók Szövetsége (Organic Consumers Association, OCA) pert indított a Sioux Honey Association ellen, miután növényvédő szert mutattak ki a „100% Pure” (azaz 100%-os tisztaságú) címkével ellátott mézükben.

Bővebben...
 

Biotea Kínából

Entrepreneur Mr Dong seniorAhogy szinte a világ minden részén, Kínában is egyre több befektető lát lehetőséget az ökológiai termékekben. Kínában elsősorban a bio tea termesztésben vannak nagy lehetőségek. Jelenleg az ökológiai ültetvényekből származó teát exportálják, de igyekeznek a helyi piacok érdeklődését is felkelteni.

Bővebben...
 

Születőben az új ökorendelet: „a tartalom fontosabb, mint a sebesség”

euractiv-logo2013 ősze óta dolgozik a Bizottság az új ökorendeleten, mely a jelenlegi szabályozás helyébe lépne. Az IFOAM EU elmondása alapján az új rendelet komplex és részletes lesz, hiszen fontos, hogy azt hatékonyan lehessen majd alkalmazni. A szöveg technikai megbízhatósága miatt a hatóságok, a tanúsító szervezetek és az ökológiai termelés résztvevői számára is egyaránt egyértelmű és gyakorlati szempontból is alkalmazható lesz.

Bővebben...
 

Pro Biokultúra kitüntetettek

Dr. Köhler Mihály nevét sokan ismerik nemcsak az öko­gazdák körében. Neve után röviden összefoglalva is hosszú sora lenne felsorolni tisztségeit: főmezőgazdász, igazgatóhelyettes, főagronómus, tanszéki mérnök, kutató, műszaki-gazdasági tanácsadó, főmunkatárs, környezetvédelmi és mezőgazdasági szakértő-szaktanácsadó, címzetes egyetemi docens, őstermelő és Arany Géniusz díjas feltaláló.

Bővebben...
 


Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Eseménynaptár

február 2017
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Ma 2017. február 22., szerda, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Biokontroll a Facebookon

Jelen vannak

Oldalainkat 2127 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa33790
mod_vvisit_counterTegnap20295
mod_vvisit_counterE héten67392
mod_vvisit_counterMúlt héten268623
mod_vvisit_counterE hónapban962416
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1363214
mod_vvisit_counterÖsszesen28335442