10. Nemzetközi biobor-verseny

2019-ben immár tizedik alkalommal rendezik meg azt a nemzetközi borversenyt, amelyen kizárólag ökológiai borok szerepelhetnek. A bírálat részeként egy sajátos értékelési módszert is alkalmaznak, melyet kidolgozója, Martin Darting PAR-rendszernek nevezett el. Ez egy jól állátható és könnyen érthető borértékelési módszer, mely során valamennyi érzékszervi hatást figyelembe vesznek.

A verseny az elmúlt időszakban komoly rangot szerzett magának a borászati szektorban. Legutóbb, 2018-ban 28 országból 289 borászat szerepelt több, mint 1000 ökológiai minősítésű borral. Magasan képzett bírálótestület és az objektív és átlátható PAR-rendszer szavatolja, hogy a versenyen alkalmazott értékelési eljárás általánosan elfogadott és elismert. Az eredmények mind a borászok, mind a fogyasztok számára tájékozódási alapként szolgálnak. Különösképpen a borászok azok, akik nagyra értékelik ezt az egyedülálló lehetőséget arra, hogy saját teljesítményüket nemzetközi szinten is összemérjék másokéval, és lehetőséget kapjanak a folyamatos fejlődésre egy rangos értékelési eredménnyel a kezükben.

A 2019-es versenyre június 7-éig lehet jelentkezni. Az eseménnyel, és a regisztrációval kapcsolatban az alábbi honlapot érdemes felkeresni, ahol több nyelven áll rendelkezésre minden szükséges tudnivaló: www.bioweinpreis.de.

A győzteseket 2019. július 26-án, Klagenfurtban a Vino Alpi 2019 elnevezésű biobor-fesztiválon díjazzák. Erről az eseményről a www.bioweinfestival.org oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.