Hírek, cikkek

2006-09-30

A desztillált ivóvíz az élet vize

Sajnos az „ivóvíz” fogalmának mostanában annyira homályos a ténybeli tartalma, hogy sokan elhitték azt, hogy az igazán egészséges ivóvíz valamiféle speciális „leves”, mindenféle „ásványi anyaggal”, meg „vitaminokkal”, meg „élő-anyagokkal”. Az ezt hívő emberek rettegnek a teljesen tiszta víz, a tiszta H2O ivóvízként fogyasztásától. Elhitették velünk azt, hogy „halálosan mérgező hatású, holt víz” a méregmentes teljesen tiszta desztillált víz, s hogy pl. „halálos sóhiányt” is okozhat ivása a napi vízveszteség pótlására.

A desztillált víz, a teljesen tiszta esővíz kelti életre a kiszáradt sivatag minden növényét, virágát, tőle kap újult erőre a sok szomjúságtól haldokló állat, az ún. „holt víz” pedig valójában az annyira erősen elszennyeződött víz, amelynek méreganyagai már kipusztították a vízi élőlényeket, vagyis a holt víz ténylegesen a tiszta desztillált víznek a teljes ellentéte!

Az emlősállatok, s így az emberek számára is létfontosságú a természetes vagy mesterséges úton létrejött teljesen tiszta, frakcionáltan desztillált ivóvíz, amelyben biztosan nincsenek sem fertőző élőlények (bacilusok, vírusok), sem paraziták, sem veszélyes gombák, sem mérgező vegyi anyagok, mint pl. arzén, cián, benzol, s gyomirtó szerek, rovarirtó szerek, rágcsálóirtó szerek, kálium, foszfor, nitrát, nitrit és egyéb műtrágyák, szerves trágyák, ill. állati hullák maradványai, fogamzásgátlószeres emberi vizelet és ürülék maradványok stb. Ezek sajnos a legtöbb magyarországi vezetékes ivóvízbe bejuthatnak, időnként akár ezerszeresen is nagyobb koncentrációban, mint a határérték. Például 1997-ben, a Vác környéki dunai vízmű kútban majdnem ezerszeresen volt több a veszélyes növényvédő-szerek koncentrációja, mint a megengedett 10 nanogramm/literes határérték, az akkreditált növényvédelmi laboratórium hivatalosan végzett ellenőrző mérései alkalmával! A kínai hatóságok 2005 novemberében szigorúan megtiltották a folyóból készített ivóvíz fogyasztását a tizedekkora mérgezőanyag-koncentráció esetén.

A teljesen tiszta ivóvíz, a minden más anyagtól mentes H2O az emberi egészség egyik legfontosabb feltétele. A tiszta ivóvíz (és mellette az ételekkel fiziológiásan pótolt konyhasó) egészségvédő, egészségjavító hatását a Biblia is több helyen hangsúlyozza, de pl. az Ószövetséghez szervesen kapcsolódó zsidó törvénykönyv, a Talmud is, amely szerint kizárólag csak a teljesen tiszta esővíz, vagyis a frakcionált desztillált víz hasznavehető ivóvíz, s egyik másféle víz sem hasznavehető ivóvízként (Talmud, Taanith. 10 a. lap). A Talmud azt is tökéletesen helyesen írja, hogy a legtöbb betegség ellen a legjobb gyógyszer a (nagyobb mennyiségben ivott) desztillált víz, amelyhez konyhasóval kellően (fiziológiásan) sózott kenyeret is kell enni.

A héber és keresztény vallási iratok igazságtartalmában kételkedőket azzal szeretném megnyugtatni, hogy például a Világ Egészségügyi Szervezet, a WHO legújabb állásfoglalása is tökéletes, hiánytalan ivóvízként ajánlja a tiszta desztillált vizet és ezt azzal is indokolja, hogy minden más szükséges anyag benne kell hogy legyen a normális ételekben.

Egyébként a fiziológiás infúziós sóoldatnak a fő alapanyaga is a teljesen tiszta desztillált víz. A SALSOLA infúziós fiziológiás sóoldatban csak desztillált víz és konyhasó (NaCl) van (1 liter desztillált vízben a konyhasó fiziológiás mennyisége 9 gramm). A Ringer fiziológiás infúziós sóoldatban is ennyi a konyhasó, azonban 0,3 gramm kálisó (KCl) is van mellette. Megjegyzem, ez a természetes Na/K arány a tengervízben is, az emberi vérben is, s a fiziológiás infúziós „élettani” sóoldatban is. Vagyis nem a desztillált vízivás életveszélyes, hanem a fiziológiástól durván eltérő, antifiziológiás nátrium- és káliumpótlás, például amit egyes orvosok és természetgyógyászok és „gyógyítók” manapság elő-szeretettel ajánlanak mindenkinek, hogy a konyhasó helyett inkább kálisóval ízesítik az élelmiszereket.

Elképzelhető, hogy azok az intézmények és cégek, és az általuk megvásárolt és/vagy reklámokkal „hipnotizált” személyek terjesztették ki hamisan az „ivóvíz” fogalmát a szennyezett vízre: lehet, hogy ők terjesztették ki hamisan a „holt víz” elnevezést a legegészségesebb ivóvízre, a frakcionált desztillál(ódot)t vízre? Lehet, hogy ők a nem méregmentes víz ivóvízként itatásában üzletileg (vagy politikailag) valahogyan érdekeltek?

Javasolhatom a rák és más súlyos betegségek ellen külföldön már régóta alkalmazott, dr. O.Z.A. Hanish által leírt „orvosi desztilláltvíz-kúra” részletes tanulmányozását (és annak az új tudományos elméletnek a megismerését, hogy desztilláltvíz-kúra milyen biológiai-vegyi hatásmechanizmus útján gyógyít, mint teljesen veszélytelen „természetes kemoterápiaként”) az internetes www.freeweb.hu/aquanet/desztvizhonlap honlapunkon. Ugyanott a mai legjobb külföldi és hazai háztartási ivóvíz-desztilláló létesítményeket is bemutatjuk és összehasonlítjuk.

A honlapunkon bemutatott, és itthon nálunk is már hosszú évek óta használt egyik ilyen háztartási ivóvíz-desztilláló kislétesítmény mindössze kb. 30 Ft energiaköltséggel tud előállítani 5 liter frakcionált desztillált ivóvizet, s a teljesen visszanyert hővel háztartási vizet is lágyít és melegít, és „hőtárolós radiátorként” helyiséget is fűt (licenc).

Ha jól meggondoljuk, hogy mennyibe is kerül manapság egy liter jobb minőségűnek mondott ásványvíz, nem csodálkozhatunk azon, hogy milyen sokan igyekeznek lebeszélni minket a „túlzottan olcsó” otthoni ivóvíz-desztillálásról!

A frakcionált desztilláltvíz, ilyen (lenne) például az egészséget veszélyeztető élőlényektől és mérgektől mentes, teljesen tiszta esővíz is, az egészséges élet (és az egészséges bioélelmiszerek) alapvető feltétele, létfeltétel. Aki sokáig nem jut hozzá, előbb-utóbb beteg lesz, lerövidül az élete. (A cikket 2005 novemberében írták. A szerk.)

Tejfalussy András
dipl. mérnök, méréstani szakértő
Agroanalízis Tudományos Társaság
(Biokultúra 2006/4)

Életmód, egészség