A Biokultúra újság 2012-ben megjelent számai

Biokultúra 2012/1 (pdf) »

Biokultúra 2012/1

A tartalomból:
Kecsketartás, sajtkészítés szívvel-lélekkel
Mi van veled, csillagfürt?
A tönkölytől a napraforgóig
Régi magyar almafajták előnyben
Veszélyben az ember egészsége
A természettel együttműködve
A fajgazdag sorköztakaró növényzet szerepe az ökológiai szőlőtermesztésben


Biokultúra 2012/2 (pdf) »

Biokultúra 2012/2

A tartalomból:
Új biobor-szabályozás az Európai Unióban
A riolittufa (vulkáni hamu) a mezőgazdaságban
– Ökológiai gazdálkodás = boldog állatok
Egészségmegőrző speciális termékek
20. Biokultúra Találkozó
– Biotanüzem Babatvölgyben
Bioméhészetben a megelőzés a fontos
Élet a méhekkel (2)


Biokultúra 2012/3-4 (pdf) »

Biokultúra 2012/3-4
A tartalomból:
Tönke: a homokhátsági szántók új gabonája
Alakorfajták az ökológiai gazdálkodásban
A méhcsalád helyzetjelentése rezgésméréssel
– Történelmi körtefajták
Tapasztalat teszi a borászt
Kalandozás az ízek világában
Savanyításhoz csak tájfajtát


Biokultúra 2012/5 (pdf) »

Biokultúra 2012/5
A tartalomból:
Vadon termő kincsek a plébániakertekben
A siker titka nem a pénz, hanem az új szemléletmód
Állattenyésztőből bodzatermelő
Magánfőzésű bio pálinka készítése, értékesítése
Természetes eredetű vegyületekkel a gyomnövények ellen
Nélkülözhetetlen segítőtársunk a Typhlodromus pyri ragadozó atka
Ágaskordonon minőségi borszőlőtermesztés


Biokultúra 2012/6 (pdf) »

Biokultúra 2012/6

A tartalomból:
Az ökológiai gazdálkodás gyakorlata
Bio Aberdeen Angusok hazánkban
Először a repülés vonzotta – ma sikeres biogazdálkodó
Prevenció és tenyésztési lehetőségek a bioméhészetben
– Fajták és tartásmódok a mennyiségi és a minőségi szemléletű állattenyésztésben
Csak vegyszer- és adalékanyagmentes termékeket gyárt
Mindenért meg kell küzdeni