A Biokultúra újság 2016-ban megjelent számai


Biokultúra 2016/1

Biokultúra 2016/1A tartalomból:

✓ A körte kártevői
Az őszibarack bio növényvédelme
Szója vetőmagjaink – innováció a gyakorlatban
Ökológiai nemesítési kutatások Martonvásáron
Klímaváltozás és szemléletmód-váltás
Az ökozöldségek fogyasztása csökkenti a preeklampsia kockázatát

További cikkek…


Biokultúra 2016/2-3

Biokultúra 2016/2-3A tartalomból:

✓ 20 éves a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
✓ A bogyós termésű növények kártevői
✓ Búzanemesítési stratégiák ökológiai és low-input gazdálkodásra
Biotermeléssel biztosítható az egészséges élelmiszer előállítása
A bio szántóföldi növénytermesztés lehetőségei savanyú homoktalajon
✓ Laskagomba nagyhatalom: a Pilze-Nagy Kft.

További cikkek…


Biokultúra 2016/4-5

Biokultúra 2016/4-5A tartalomból:

✓ Tájfajta paradicsomok kártevőkkel szembeni ellenállóságának vizsgálata
✓ Vegyszermentesen a konyhakertben
Az őszi tönkölybúzás pannonbükköny termesztése
✓ Komposztkészítés forgatás nélkül
✓ Mire jó a gyomfésű, hogyan használjuk?
✓ Milyen rovarok károsítják az almát? (pdf)

További cikkek…


Biokultúra 2016/6

Biokultúra 2016/6A tartalomból:

Élesztővinasz a tápanyag körforgásban
A fungicid felhasználás csökkentése bioeffektor oltással
Malatinszky – Egy nap a bioborásznál
Bioalma termelés és feldolgozás a Szatmári-Ízek Kft.-ben
Újabb tapasztalatok az atka elleni védekezésben
Advent a kukoricásban

További cikkek…