BIOBÚCSÚ 2017

A Magyar Biokultúra Szövetség idén is megrendezi a Biobúcsút, ahol testközelből ismerheti meg az ökotermékeket.

Időpont: 2017. szeptember 2. (szombat), 9-13 óra között. Helyszín: Biokultúra Ökopiac, MOM Kulturális Központ, Szabadtéri színpad (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

A Biobúcsú először 2007-ben került megrendezésre. 10 évvel később, 2017-ben, mint eddig is, minden az ökogazdálkodásról és az ökotermékekről szól majd, külön programokkal és játékokkal a kisebbeknek és a nagyobbaknak, valamint az új érdeklődőknek és a gyakorlott ökotermék vásárlóknak. A színes programokon keresztül szórakozva ismerkedhetünk meg az ökogazdálkodás szabályaival és az ökotermékekkel.

Biobúcsú 2016-ról színes összefoglaló is készült és további képeket itt lehet megtekinteni!

A Biobúcsún kerülnek átadásra az  Év Bioterméke verseny díjai is!

Az Év Bioterméke versenyt már 1996-tól minden évben meghirdeti a Magyar Biokultúra Szövetség. A verseny mindig is jó lehetőség volt az újdonságok, az újonnan piacra lépett biotermékek népszerűsítésre, amellett, hogy az összes bio partnernek lehetőséget adott a termékeik bemutatására. Az Év Bioterméke verseny eddigi nyerteseit itt tekintheti meg.

Már harmadik éve, hogy a verseny szabályait kissé megváltoztatva 2 szakmai és egy közönségdíjat adunk át. A Szakmai díjról egy több fős, független szakértő zsűri dönt, melynek tagjait a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesületből (MÉTE) kérte fel a Szövetség. A Szakmai zsűrizésen készült képeket itt lehet megtekinteni.  Az Év Bioterméke Szakmai díjon belül 2 alap kategóriában (Állati termék, valamint Növényi/vegyes termék) hirdetünk nyertest.

A Közönség díjra nevezett termékeket a Biobúcsú rendezvényen kóstolhatjuk meg. A szavazatokat a rendezvényre látogató közönség adja le a kedvenc termékre. Itt lehetőség van, a kóstoltatás során személyesen találkozni a termék gyártójával, előállítójával. A Közönség díjon belül nem különböztetünk meg kategóriákat.

Az idei évtől szeretnénk egységes Év Bioterméke logót bevezetni.

A logó grafikai megjelenéséről is a nagyközönség szavazhat.

AZ „ÉV BIOTERMÉKE” 2017 LOGÓJÁT IS ÖN KIVÁLASZTHATJA KI, IDE KATTINTVA!

A termékek az idei versenyre már nevezhetőek, ide kattintva a Év Bioterméke 2017 verseny nevezés cikkben minden részletet megtalál!