A biovilág hírei

A kincset érő hagyma

A hagymafélék hatásának dicsérete sokezer éve töretlen. A közelgő téli időszakban figyelmünk kiemelten feléjük irányul, jóllehet egész évben hozzáférhetőek és kedvező egészségügyi hatásaik miatt szívesen fogyasztjuk.

A biovilág hírei

A Bio Suisse és a Naturland egyesíti erőit

A németországi Naturland ökológiai termelők egyesülete és a svájci Bio Suisse ökológiai termelők ernyőszervezete sajtóközleményben jelentette be, hogy a jövőben az eddigieknél is szorosabbra fűzi együttműködésüket. Steffen Reese, a Naturland ügyvezető igazgatója szerint az olyan globális kihívásokkal, mint a szűkös vízkészletek jelentette problémakör, csak együtt lehet sikeresen megbirkózni.

A biovilág hírei

Bio dísznövények növekvő piaca

A bio dísznövények egyelőre nem általánosságban ismertek a vásárlók között, azonban piaci szerepük és jelentőségük folyamatosan növekszik. Az agrárpiaci elemzéseket készítő Agrárpiaci Információs Társaság (Agricultural Market Information Company, AMI) adatai szerint Németországban jelenleg a dísznövények mindössze 1,7%-át termelik organikusan. Ez a piaci terület azonban folyamatosan növekszik, mivel egyre több vállalat kezd ökológiai termelésbe, illetve alakítja […]

A biovilág hírei

Deep learning a növényvédelemben

A Syngenta egy svájci eredetű, ma már világméretű vegyipari és biotechnológiai cég, ami főképp vetőmagokat és növényvédő szereket kínál. Vetőmagok tekintetében a vállalat a harmadik legnagyobb kereskedelmi cég a világon.

A biovilág hírei