A biovilág hírei

Számos elismerés övezi Németh István munkásságát, a Rábcakapi Biokertészet megálmodóját

Az 1993 óta működő Rábcakapi Biokertészet alapítója, Németh István feleségével, Erikával a mai napig töretlen lelkesedéssel, fáradhatatlanul működteti Magyarország egyik legsikeresebb bio­gazdaságát, melyen szoros összhangban a természettel teljes értékű biotermékeket […]

A biovilág hírei, Biogazdálkodás

Hazai biozöldség a Lidl polcain

A 2022-ben fiatal gazda kategóriában Az Év Agrárembere kitüntető címet elnyerő fiatal gazda, a Bács-Kiskun megyei Páhin élő Pecznyik Béla ökogazdálkodó mindössze 12 hektáron kiváló minőségű, hivatalos besorolása szerint friss […]

A biovilág hírei

Csirkefogyasztás a talaj tápanyagpótlása mellett

A Debreceni Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója, Kiss Nikolett Éva a K&H bank által a tavalyi év során meghirdetett, a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat PhD kategória 1. helyezett díjazottjaként […]

A biovilág hírei

Hazai erdők támogatása

Idén március 21-én, az Erdők Világnapja alkalmából Farkas Sándor miniszterhelyettes és Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár miniszteri elismerésben részesített 23 hazai erdész-vadász szakembert. Budapesten, a Vajdahunyadvárban rendezett eseményen kiemelten hangsúlyozták […]

A biovilág hírei

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott dr. Roszík Péter, a Magyar Biokultúra Szövetség alelnöke, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője

Idén március 15. alkalmából dr. Roszík Péter átvehette a Magyar Arany Érdemkeresztet a hazai agrárium területén tanúsított sokéves, meghatározó munkája eredményeképpen, melyet a hazai növénytermesztés génmódosítás-mentességének biztosításával, a termőföldek megóvása […]

A biovilág hírei

Olaszország ellenzi a műhús fogyasztását

Olaszország mezőgazdasági minisztere, Francesco Lollo­brigida egy a közelmúltban tartott kormányülést követően tartott sajtótájékoztatón ismertette, hogy az olasz kormány jóváhagyta és elfogadásra javasolta a laboratóriumban előállított élelmiszerek és állati takarmányok használatát […]

A biovilág hírei