A biovilág hírei

A vegán Camembert sikertörténete Ausztriában

A Veganz Group AG, Európa egyetlen több kategóriás vegán élelmiszer-beszállítója megnyitotta harmadik saját gyártóüzemét az ausztriai Spielbergben. Mivel a vegán Camembert alternatívát jelentő Cashewbert iránt olyan nagy a kereslet, hogy […]

A biovilág hírei

A cirok, mint a kukorica alternatívája

A száz év óta nem tapasztalt rendkívüli mértékű aszály és a szomszédos Ukrajnában zajló háború is az alternatív növények termesztése felé tereli a gazdák figyelmét. A kukorica részleges kiváltására lehet […]

A biovilág hírei

A hajdina reneszánsza Hollandiában

A hajdina egykoron igen jelenetős szerepet játszott a holland nemzeti konyhában, ám egészen a közelmúltig sajnos nagymértékben kiszorult a termesztésből. Szerencsére a reform konyha újra felfedezte ezt a növényt, így […]

A biovilág hírei

Új bio gyapot fajták

A gazdálkodók számára évek óta nehézséget jelentett jó minőségű bio gyapot maghoz jutni. A géntechnológiával módosított (GM) vetőmagokkal rendelkező nagyvállalatok irányították a piacot, más fajták pedig nem igazán lettek kifejlesztve, […]

A biovilág hírei