Ökotámogatás

Papp Zsolt – Az ökológiai gazdálkodás támogatásáról

Papp Zsolt, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, nyilatkozata az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. Az ökológiai gazdálkodás napjainkban kiemelten támogatott gazdálkodási forma, a terület alapú támogatás mellett, számos fejlesztéssel összefüggő pályázatban is előny a ökológiai gazdálkodás folytatása. 

Ökotámogatás, Videótár

Biokontroll – Online Road-Show – Élőben

A Biokontroll szakemberei válaszolnak minden ökológiai gazdálkodással, pályázattal, ellenőrzési és tanúsítási folyamattal kapcsolatosan felmerülő kérdésre. Csatlakozzon online előadás sorozatunkhoz Ön is és kérdezzen tőlünk élőben! Időpont: 2021. 11. 11. csütörtök, 9:00 Részvétel: nyilvános esemény, e-mailen kiküldött link birtokában bárki csatlakozhat. Az eseményről videó felvétel készül, melyeket elérhetővé teszünk online felületeinken. Program: Időpont Előadó Előadás címe […]

Ökotámogatás

Kezdő és haladó szakembereknek az ökológiai gazdálkodásról és a hozzá kapcsolódó aktuális agrár pályázatokról

Mi az az ökológiai gazdálkodás? Az ökológiai gazdálkodás, vagy más néven bio- vagy organikus gazdálkodás (utóbbi inkább az angol nyelvterületen) – nagyon leegyszerűsítve – az agrár és élelmiszertermelő tevékenységek leginkább környezetbarát változata. Lényege, hogy segítségével értékesebb beltartalmú, lényegesen kisebb környezetterhelésű növényi és állati élelmiszereket, termékeket állítsunk elő, melyek hosszú távon is fenntartható módon képesek ellátni […]

Ökotámogatás

Előadások

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. a Magyar Biokultúra Szövetséggel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együtt előadássorozatot tartott Kecskeméten, Budapesten, Székesfehérváron és Nyíregyházán az ökológiai gazdálkodásról és annak támogatásáról. Néhány elhangzott előadást alább lehet megtekinteni, illetve letölteni:

Ökotámogatás

Tudósítások, riportok

ECHO TV Riportfilm az Echo TV Gazdafórum című műsorában az ökológiai gazdálkodásról, az ellenőrzésről és támogatásról kettő – a Biokontroll által ellenőrzött és tanúsított – ökogazdaság példáján keresztül. Az egyik gazdaságban gyümölcstermesztés és a saját gyümölcsök feldolgozása, a másikban legeltetésre alapozott húshasznú szarvasmarhatartás folyik. A gazdálkodók mellett a riportban megszólalnak a Biokontroll munkatársai is.

Ökotámogatás