Az ökológiai termelés – amely mibenlétét Európai Uniós szintű és hazai jogszabályok is egységesen rögzítik – hozzájárul a környezet és az éghajlat védelméhez, a magas szintű biológiai sokféleséghez, a méreganyagoktól mentes környezeti állapot eléréséhez, a talaj hosszútávú termőképességéhez, a rövid ellátási láncok kialakulásához, a helyi termelés ösztönzéséhez, valamint a ritka és őshonos, kihalás által veszélyeztetett fajták megőrzéséhez.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. munkatársai töretlenül hiszik, hogy a biogazdálkodás a jövőnk záloga. A szervezet már közel 30 éve ellenőrzi és tanúsítja az ökológiai ágazat szereplőinek munkáját.
Egyre többen tartják fontosnak, hogy mi kerül a család asztalára, az adott élelmiszer összetevőit milyen körülmények között termelték, dolgozták fel, milyen agyagokkal érintkezett és milyen beavatkozások érték. Felmerül a kérdés: hogyan lehet felismerni a biotermékeket, mit csinál és mit garantál az ellenőrző-tanúsító szervezet?
Kiadványunk a leendő ökológiai gazdálkodóknak és az ökológiai termékek vásárlóinak is szól. Célja, hogy információt szolgáltasson arról, miért érdemes előnyben részesíteni a hazai, ellenőrzött biogazdálkodásból származó termékeket, milyen folyamaton megy keresztül a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítási programjában résztvevők tevékenysége, valamint kiderül, hogy miért bízhatunk abban, hogy az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termékek tényleg „bio”-k.