- Home
- Bio kisokos
- Előadások
Előadások
Dr. Roszík Péter előadásai »
Biokultúra rendezvényeken (Biokultúra Tudományos Nap, Biokultúra Találkozó stb.) elhangzott előadások »
Biokultúra – Biokontroll Partnertalálkozó (2018. november 21-22.) »
Egyéb előadások »
Dr. Roszík Péter előadásai:
- 1. Az ökológiai gazdálkodás feltételrendszere, ellenőrzési rendszere;
2. Az ökológiai gazdálkodás minősítési rendszere » - 20 éves a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. »
- 270 éve született Tessedik Sámuel »
- A bio növénytermesztés élelmezésbiztonsági és környezeti sajátosságai »
- A biogazdálkodás különleges körülmények között (Különös tekintettel az Ökológiai Cselekvési Tervre) »
- A bioszabályozás »
- A biotermék helye, szerepe az egészséges táplálkozásban »
- A biotermesztés alapvető irányvonulatairól (permakultúra, biodinamikus stb.) »
- A biotermesztés előírásrendszere Magyarországon, különös tekintettel a gyümölcsültetvényekre »
- A hazai bioágazat fejlődési tendenciái 2012 óta, aktuális feladatok és várható eredmények a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária szemszögéből »
- A magyar biogazdálkodás aktualitásai »
- A Magyar Biokultúra Szövetség álláspontja a GM-növényekről »
- A magyar ökológiai gazdálkodás helyzete, nagyobb térnyerését akadályozó körülmények »
- A megfigyelésre alapozott növényvédelem, mint az ökológiai támogatás feltétele »
- A rendelkezésre álló elemek összehangolt alkalmazása az ökológiai gazdálkodás növényvédelmében »
- A talaj fontossága az ökológiai gazdálkodásban »
- A tápanyag-gazdálkodás elve és lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban »
- A tápanyag utánpótlás lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban »
- A zsebszerződések és felszámolásuk lehetőségei »
- Alternatív növények szerepe az ökológiai gazdálkodásban »
- Amit a bio minősítésekről tudni érdemes »
- Az alapelvek változatlanok a modern ökológiai gazdálkodásban »
- Az egységes piac elvárásai a biotermelőkkel szemben az Unióban »
- Az organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon; Előírások az ökológiai ételek készítésre »
- Az ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata hazánkban. Előírások az ökológiai ételek készítésére »
- Az ökológiai állattartás alapjai »
- Az ökológiai gazdálkodás általános ismeretei »
- Az ökológiai gazdálkodás jövője a válságok tükrében »
- Az ökológiai gazdálkodás környezeti előnyei, helyzete Magyarországon, jövőbeni lehetőségei, célkitűzései »
- Az ökológiai gazdálkodás lehetőségei a vidékfejlesztésben »
- Az ökológiai gazdálkodásra való átállás feltételei »
- Az ökológiai méhészet alapjai, méhlegelők »
- Az ökológiai növénytermesztés alapjai »
- Az ökológiai szőlőtermesztés rendszere »
- Bemutatkozik a Fiatal Gazdáknak a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. »
- Bioételek a vendéglátásban »
- Biogazdálkodás helyzete, perspektívái hazánkban és az EU-ban »
- Biogazdálkodást a konyhakertbe! »
- Bio házikert – hogyan csináljunk kertünkből bio kertet? »
- Bioszerek használata a biotermesztésben és a fenntartható növénytermesztésben »
- Biotermékek, ökológiai gazdálkodás perspektívái Magyarországon, nők és a bio »
- Birtokszerkezet, egészséges élelmiszer »
- Eltérések, szankciók és a fellebbezés lehetősége a Biokontroll rendszerében »
- Földkérdés – Sorskérdés »
- GMO-s kukorica és hatásai »
- GMO-s kukorica, népegészségügyi termékadó (chips-adó) és ezek hatásai »
- Gyakorlati útmutatás leendő biogazdáknak »
- Gyógynövénytermesztés, gyűjtés, feldolgozás és kereskedés az ökológiai gazdálkodásban »
- Gyomszabályozás a kiskertben ökológiai szemlélettel »
- Kerttervezés faj- és fajtatársítással »
- Kihívások és lehetőségek az ökológiai (bio) gazdálkodás előtt »
- Korszerű növényvédelem az ökológiai gazdálkodásban »
- Mi a bio (öko) élelmiszer? »
- Minőségi élelmiszer mérgek nélkül »
- Mitől jobb a biotermék? »
- Magyarország legszebb konyhakertjei országos programmal kapcsolatos eddigi tapasztalatok és a programhoz fűződő javaslatok »
- Modern biogazdálkodás: Haladás az ősök útján »
- Néhány gondolat a biogazdálkodásról »
- Organic production andgenetically modified crops »
- Öko-bio módszerek megítélése a kertszemlék alkalmával »
- Ökológiai gazdálkodás általános helyzetéről, aktualitásokról, ellenőrző rendszeréről »
- Összhangban a természettel – ökológiai gazdálkodás jövője »
- Szeretettel a Biokontroll 25. születésnapján »
- Tájékoztató az ökológiai gazdálkodás magyarországi helyzetéről, európai uniós és hazai támogatási lehetőségeiről »
- Változások az ökológiai gazdálkodás támogatásában »
- 1. Az ökológiai gazdálkodás feltételrendszere, ellenőrzési rendszere;
Biokultúra rendezvényeken (Biokultúra Tudományos Nap, Biokultúra Találkozó stb.) elhangzott előadások:
- A XXXII. Biokultúra Tudományos Nap előadásai »
- A XXXI. Biokultúra Tudományos Nap előadásai »
- A XXX. Biokultúra Tudományos Nap előadásai »
- A XXIX. Biokultúra Tudományos Nap előadásai »
- XXVIII. Biokultúra Tudományos Nap előadásai »
- A XXIV. Biokultúra Tudományos Napon elhangzott előadások »
- A VIII. Bionap előadásai »
- A 23. Biokultúra Találkozó előadásai »
Biokultúra – Biokontroll Partnertalálkozó (2018. november 21-22.)
Egyéb előadások:
- A bioborkészítés szabályrendszere (Siku Szabolcs) »
- A hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben (Lőrinczné Táborfi Julianna) »
- A gombabetegségek elleni ökológiai módszerek (László Gyula) »
- A kertészeti növényfajták szerepe a korszerű ökológiai gazdálkodásban tekintettel a biodiverzitásra (Surányi Dezső) »
- A lakosság egészségi állapota, különös tekintettel a civilizációs betegségekre (Dr. Biró Krisztina) »
- A létünk társai, a mikrobák (Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa) »
- A Magyar Biokultúra Szövetség főbb stratégiai céljai 2020-ig a Vidékfejlesztési Stratégiával összefüggésben (Czeller Gábor) »
- A méhészeti termékek egészségvédő hatásai, az apiterápia (Dr. Körmendy-Rácz János) »
- A riolittufa (vulkáni hamu) alkalmazása az ökológiai gazdálkodásban (Dr. Köhler Mihály) »
- A talajművelés segítse a talajminőség javulását! (Dr. Birkás Márta) »
- A talaj-növény rendszer befolyásolása modern eszközökkel (Bíró Borbála) »
- A táplálkozás szerepe az egészség megtartásában (Prof. Dr. Kiss István) »
- A Vidékfejlesztési Program lehetőségei, különös tekintettel az ökológiai gazdálkodásra (Kis Miklós Zsolt) »
- A XXI. század táplálkozás élettani veszély forrásai, több ezer éves genetikai kódjaink küzdelme a kemikáliák és génmanipulációk életre törő kihívásaival (Prof. dr. Bardócz Zsuzsa) »
- Az állati kártevők elleni perspektivikus védekezés lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban különös tekintettel az illatanyagokra (Tóth Miklós) »
- Az EU Közös Agrárpolitikája és az ökológiai gazdálkodás perspektívái 2014 után (Dr. Benkő Péter) »
- Az ökológiai gazdálkodás ellenőrzési és tanúsítási rendszere, különös tekintettel a 2016. januártól induló 5 éves támogatásra (Kanyó Zsolt) »
- Az ökológiai méhészet előírásai (Tőkés Tamás Ádám) »
- Az ökológiai szőlőtermesztés tapasztalatai Tokaj-Hegyalján Makai Gergely (Tokaj Hétszőlő Zrt.) »
- Az ökológiai termények beltartalmi értékeit megőrző korszerű feldolgozás (Véha Antal) »
- Bemutatkozik az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet – (on-farm program) (Dr. Drexler Dóra – Dr. Illyés Eszter) »
- Bioméhészet és méhtartás (Dr. Szalai Tamás) »
- Daganatok a világban, hazánkban, a családban (Dr. Farkas Ilona) »
- Eltérő gazdálkodási rendszerekből származó élelmiszerek fogyasztásának következményei (Prof. dr. Bardócz Zsuzsa – prof. dr. Pusztai Árpád) »
- Fajgazdag sorköztakaró növényzet jelentősége a korszerű szőlőtermesztésben (László Gyula) »
- Falusi Porta Tanoda program – az étel iskolája (Lipcseiné Takács Nóra) »
- Gyomszabályozási módszerek az öko-gazdálkodásban (Reisinger Péter – Borsiczky István) »
- Győr-Moson-Sopron megye élelmiszeripara (Nagy Balázs) »
- Kórokozók elleni perspektívikus védekezés lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban (Kövics György) pdf / html
- Környezet- és élelmiszerbiztonság, növényvédőszer maradékok (Prof. dr. Darvas Béla) »
- Méhbetegségek kezelése, megelőzése Dr. Szalainé Mátray Enikő »
- Növénytermesztési módok eltérő környezetanalitikai és ökotoxikológiai következményei (Darvas Béla – Székács András) »
- Ökológiai elvek és gyakorlat a méhészetben (Tőkés Tamás Ádám – Szalai Tamás – Szalainé M. Enikő) »
- Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása (Ribóczi Edina) »
- Ökológiai megoldások a szőlő kártevők elleni védekezésében (Ujvári István) »
- Rezisztencia és immunitás a méheknél – Betegségekre ellenálló méhek? (Dr. Békési László) »
- Rövid ellátási lánc lehetősége a közétkeztetésben (Ifj. Hubai Imre) »
- Szőlő-sorközök honos fajokból való gyepesítése kutatási program (Dr. Drexler Dóra – Dr. Illyés Eszter) »
- TÁPLÁLKOZÁS – KÖRNYEZET – EGÉSZSÉGÜGY – PREVENCIÓ; Az ökológiai (organikus, bio) termékek táplálkozásbeli többletei” (Prof. dr. Bardócz Zsuzsa) »
- Teljesértékű táplálkozás – a bioétkeztetés taspasztalatai az Országos Onkológiai Intézetben (Lőrinczné Táborfi Julianna) »
- VIII. Ökotoxikológiai Konferencia előadás és poszter kötete (szerk. Darvas Béla) »