A 23. Biokultúra Találkozó előadásai
2016. február 25. Budapesten, az EMMI Tanácsteremben, a XXIII. Biokultúra Találkozón a „KEZÜNKBEN A JÖVŐ! – A hazai ökológiai (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben” konferencián elhangzott előadások alább olvashatók, illetve letölthetők:
- Prof. dr. Bardócz Zsuzsa (DSC egyetemi tanár, az MTA doktora): „TÁPLÁLKOZÁS – KÖRNYEZET – EGÉSZSÉGÜGY – PREVENCIÓ; Az ökológiai (organikus, bio) termékek táplálkozásbeli többletei” »
- Prof. dr. Darvas Béla (c. egyetemi tanár, NAIK Agrár-környezettudományi Kutatóintézet): „Környezet- és élelmiszerbiztonság, növényvédőszer maradékok” »
- Prof. Dr. Kiss István (PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet, igazgató): „A táplálkozás szerepe az egészség megtartásában” »
- Dr. Biró Krisztina (Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság): „A lakosság egészségi állapota, különös tekintettel a civilizációs betegségekre” »
- Dr. Roszík Péter (Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., ügyvezető): „Az organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon; Előírások az ökológiai ételek készítésére” »
- Lőrinczné Táborfi Julianna (dietetikus – egészségügyi menedzser, az ETE elnöke): „A hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben” »
- Ifj. Hubai Imre (ImreVidékfejlesztésért felelős országos, alelnök): „Rövid ellátási lánc lehetősége a közétkeztetésben” »