Kiadványaink

Kiadványaink megrendelhetők a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. alábbi elérhetőségein:
    • Levélcím: 1535 Budapest, Pf. 800
    • Telefon:1/ 336-1122 • 1/336-1123
    • E-mail: info@biokontroll.hu viki@biokontroll.hu

 


Biokultúra újság


Lapgazda: Magyar Biokultúra Szövetség
Kiadó: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Alapító főszerkesztő: Seléndy Szabolcs
Főszerkesztő: dr. Roszík Péter
Hirdetésszervező: Pásztai Viktória

Előfizetési díjak: fél év: 3 000 Ft, egy év: 5 500 Ft
A lap megrendelhető Pásztai Viktóriánál a 1/336-1122 (129-es mellék),
1/336-1123 (fax), 30/619-6926 (mobil) telefonszámokon,
illetve a viki [kukac] biokontroll [pont] hu e-mail címen

A 2000-2018 között megjelent Biokultúra újság főbb – mai napig is aktuális – cikkeit az Szakcikkek oldalon lehet elérni, olvasni.


BioPORTA füzetek

méreg nélküli ötletek, gyakorlati tanácsok kertbarátoknak, kertészeknek, gazdáknak

altAlapító sorozatszerkesztő: Seléndy Szabolcs

Miért és hogyan lesz BIO a gyümölcs, a tej és – mondjuk – a menta, a csirkepaprikás? Kitűnő szakemberektől, jeles gazdáktól – akik maguk is mesterien csinálják – kaphatnak rövid eligazítást egy-egy szakterületre, részterületre. Mindezt a bio-szakirodalomban egyedülállóan gazdag, színes képanyaggal illusztrálva láthatják. Egyaránt ajánljuk kezdőknek, még nem biogazdáknak, biogazdálkodóknak.
A füzet ára: 800 Ft/db (postaköltséggel)

Bioporta füzetek 1-16 »


Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

A kiadvány elsődleges célja, hogy a szokványosan, „hagyományos módon” gazdálkodóknak, illetve kezdő gazdáknak adjon segítséget döntésük meghozatalában, ha azt mérlegelik, hogy belevágjanak-e az ökológiai gazdálkodásba. Természetesen forgathatják mások is, így például gyakorló biogazdák új területek bevonásánál, területek átvételénél, a gazdaság bővítésénél, új tevékenységek felvételénél vehetik különösen hasznát ennek a könyvnek. Mondandónk egy része, főként az alapelvek, nagy szakmai rendszerek, mint például a növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás rendszere időtálló, míg másik része folyamatosan változik, ilyenek a jogszabályok, felhasználható anyagok, módszerek köre stb.


Dr. Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodás Alap-feltételrendszere

altAz ökológiai gazdálkodás követelményeit valamennyi tagállamban közvetlenül alkalmazandó EU rendeletek tartalmazzák (lásd: Jogszabályok). A jogszabályok bonyolultak, gyakran nehezen érthetők, a jogalkotás logikáját követik, nem a szakmáét. Ezért készítette el dr. Roszík Péter c. egyetemi docens a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Alap-feltételrendszerét, amelyet az illetékes hatóság is elfogadott. Ez az egyetlen magyar nyelvű kiadvány, amely könnyen érthető formában tartalmazza az ökológiai gazdálkodás hivatalos előírásait.

Alap-feltételrendszerünket ingyen adjuk minden ellenőrzött Partnerünknek, de bárki meg vásárolhatja a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-től 6.100 Ft + postaköltség áron, előre fizetéssel.

Ha a vevő később Partnerünkké válik, az Alap-feltételrendszer árát az ellenőrzési és nyilvántartási díjból levonjuk.


Kútvölgyi Mihály: Zöldséges ételek a Kárpát-medencéből

altAzt írják a régi kertészeti könyvek, hogy „minden jóravaló birtoknak és gazdaságnak nélkülözhetetlen kelléke a konyhakert” – ennek kell adnia a mindennapi fogyasztásra való, háztartásban szükséges főzelékeket és zöldségeket. A konyhakert látja el asztalunkat „üde mellékletekkel” és „csemegével”.
A Kárpát-hazában, „Kertmagyarországban” a Dunántúlon, Szatmárban, Erdélyben vagy Felvidéken, Kárpátalján vagy akár a Vajdaságban bizonyíthatóan évezredes hagyománya van a zöldségtermesztésnek és azok ételekké való feldolgozásának. Ezek a tájanként is változó elkészítésébe ad bepillantást Kútvölgyi Mihály.

Ára: 3.000 Ft + postaköltség.


Dr. Győrffy Sándor: Lovak dicsérete – A ló tartása, tenyésztése, haszna a (bio)gazdaságban

Győrffy Sándor Lótartás c. könyvének borítóképeA mű hiánypótló, az utóbbi évtizedekben nem jelent meg ehhez hasonló könyv Magyarországon. A könyvet átitatja a magabiztos, a génekben is mélyen őrzött tudás a lovakról. A kiadvány első felében ajánlást kapunk arra, hogy a mai körülmények között az ázsiai rokon népek önzetlen segítségével miként lehetne a 21. században divatossá vált terület- és vidékfejlesztést fellendíteni a lovas kultúrán keresztül.
A könyvből meg lehet ismerni hogyan kell csikóztatni, miként kell gazdasági munkásnak, igavonónak, hátaslónak betanítani a lovakat és hogy mennyi körültekintést, figyelmet és szeretet igényel a lóval való bánás és hogy mennyi öröm származhat ebből. A könyv jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik szeretik a lovat, vagy vágynak arra, hogy megszerethessék őket.

Ára: 1000 Ft


Bardócz Zsuzsanna: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

Az egészség, a táplálék, és a környezet kapcsolata a mezőgazdasággal

Bardócz Zsuzsa könyvének címlapképe

A kiadvány a Szent György Könyvek sorozatban jelent meg, terjedelme 75 oldal.

A szerzőt nem kell bemutatni Tisztelt Partnereinknek, hiszen férjével Pusztai Árpád professzorral együtt a biogazdálkodás nagy pártolói. A génmódosított növények táplálkozási kockázataira ők hívták fel a az elsők között világ figyelmét. A kis könyv ezzel is, továbbá a táplálék elszegényedésével, illetve a jó válaszokkal is érdemben foglalkozik.

A könyv korlátozott számban áll rendelkezésre, de érdeklődés esetén újranyomtatható.

Ára: 1500 Ft/példány postaköltséggel.