Kiadványaink

Kiadványaink megrendelhetők a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. alábbi elérhetőségein:

    • Levélcím: 1535 Budapest, Pf. 800
    • E-mail: info@biokontroll.hu

 


Biokultúra újság

Lapgazda: Magyar Biokultúra Szövetség
Kiadó: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Alapító főszerkesztő: Seléndy Szabolcs
Főszerkesztő: dr. Roszík Péter
Hirdetésszervező: Pásztai Viktória

Előfizetési díjak: fél év: 3 000 Ft, egy év: 5 500 Ft
A lap megrendelhető Pásztai Viktóriánál a 1/336-1122 (129-es mellék),
1/336-1123 (fax), 30/619-6926 (mobil) telefonszámokon,
illetve a viki [kukac] biokontroll [pont] hu e-mail címen

A 2000-2018 között megjelent Biokultúra újság főbb – mai napig is aktuális – cikkeit az Szakcikkek oldalon lehet elérni, olvasni.


alt

BioPORTA füzetek

méreg nélküli ötletek, gyakorlati tanácsok kertbarátoknak, kertészeknek, gazdáknak

Alapító sorozatszerkesztő: Seléndy Szabolcs

Miért és hogyan lesz BIO a gyümölcs, a tej és – mondjuk – a menta, a csirkepaprikás? Kitűnő szakemberektől, jeles gazdáktól – akik maguk is mesterien csinálják – kaphatnak rövid eligazítást egy-egy szakterületre, részterületre. Mindezt a bio-szakirodalomban egyedülállóan gazdag, színes képanyaggal illusztrálva láthatják. Egyaránt ajánljuk kezdőknek, még nem biogazdáknak, biogazdálkodóknak.
A füzet ára: 800 Ft/db (postaköltséggel)


Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

Az ökológiai gazdálkodásról gazdáknak, közérthetően

A kiadvány elsődleges célja, hogy a szokványosan, „hagyományos módon” gazdálkodóknak, illetve kezdő gazdáknak adjon segítséget döntésük meghozatalában, ha azt mérlegelik, hogy belevágjanak-e az ökológiai gazdálkodásba. Természetesen forgathatják mások is, így például gyakorló biogazdák új területek bevonásánál, területek átvételénél, a gazdaság bővítésénél, új tevékenységek felvételénél vehetik különösen hasznát ennek a könyvnek.
Mondandónk egy része, főként az alapelvek, nagy szakmai rendszerek, mint például a növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás rendszere időtálló, míg másik része folyamatosan változik, ilyenek a jogszabályok, felhasználható anyagok, módszerek köre stb.
A szerző 1994-től 18 éven át volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara elnöke, ahol rálátott a szokványos és a biogazdálkodás teljesítményére is. Ennek alapján joggal végezhet összehasonlítást. Ezek alapján felelősséggel kimondható, hogy a jó biogazdák életesélyei, fejlesztési lehetőségei lényegesen jobbak, mint a jó szokványos gazdáké; a rosszaknak nincsenek esélyei egyik rendszerben sem! És az talán még fontosabb, hogy az iparszerű, felhasznált anyagokban intenzív gazdálkodás rontja a Föld, a termőföld, a környezet és a termékeit fogyasztók egészségi állapotát ezzel szemben az ökológiai gazdálkodás gyógyítja mindezeket!
A kiadvány letölthető itt »


altDr. Roszík Péter: Az ökológiai gazdálkodás Alap-feltételrendszere

Az ökológiai gazdálkodás követelményeit valamennyi tagállamban közvetlenül alkalmazandó EU rendeletek tartalmazzák (lásd: Jogszabályok). A jogszabályok bonyolultak, gyakran nehezen érthetők, a jogalkotás logikáját követik, nem a szakmáét. Ezért készítette el dr. Roszík Péter c. egyetemi docens a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Alap-feltételrendszerét, amelyet az illetékes hatóság is elfogadott. Ez az egyetlen magyar nyelvű kiadvány, amely könnyen érthető formában tartalmazza az ökológiai gazdálkodás hivatalos előírásait.

Alap-feltételrendszerünket ingyen adjuk minden ellenőrzött Partnerünknek, de bárki meg vásárolhatja a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-től 6.100 Ft + postaköltség áron, előre fizetéssel.

Ha a vevő később Partnerünkké válik, az Alap-feltételrendszer árát az ellenőrzési és nyilvántartási díjból levonjuk.