
Webinárium a közétkeztetés és a bio élelmiszertermelés összekapcsolhatóságáról
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a hazai közétkeztetési ágazat és az ökológiai gazdálkodás kapcsolatával foglalkozó webináriumára. A esemény célja, hogy a közétkeztetési és az ökológiai ágazatok szereplői között párbeszéd induljon az ökológiai termékek ismertségét, beszerezhetőségét, és bekapcsolhatóságát övező információ, tudás és tapasztalat hiány csökkentésére, jó gyakorlatok megosztására, valamint beavatkozási pontok azonosítására.
Sokszor hallott mondás az Magyarországon, hogy hazai termelésből származó alapanyag és feldolgozott bioélelmiszerből nincs akkora elérhető mennyiség, ami a közétkeztetési igényeket ki tudná elégíteni. A webinárium szeretné körbe járni, a bioalapanyagok és feldolgozott termékek közétkeztetési értékláncban való megjelenésének elérhetőségi korlátjait, de szeretné feltárni azt is, hogy milyen beavatkozások mentén lehetne növelni a hiányzó kapacitásokat és erősíteni a két ágazat kapcsolódását.
A webinárium az AKI VISIONARY címen futó kutatásának kísérő eseménye. A kutatáshoz kapcsolódó kérdőíves felmérés ezen a felületen érhető el.
FELKÉRT ELŐADÓK
- Zoltai Anna (elnök) – Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége
- Sipos Nikoletta (társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs) – Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
TERVEZETT MENETREND
Köszöntő
- Király Gábor – AKI
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben?
- Zoltai Anna – Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége
Bioélelmiszerek Magyarországon: elérhetőség és hozzáférhetőség
- Sipos Nikoletta – Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Kérdések és válaszok: nyitott beszélgetés az előadásokról