Események betöltése

« All Events

  • Ez az event elmúlt.

IV. ÖKO EXPO

2023-09-08 - 2023-09-09

Időpont: 2023. szeptember 8-9.
Helyszín: Hajdúnánás-Kendereskert
GPS: 47° 50′ 49.1″ N, 21° 24′ 10.1″ E

Részletes program »

2023. szeptember 8-9. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia Hajdúnánáson, melynek fő célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban érintett valamennyi szereplő: termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók számára megjelenési, találkozási alkalmat kínáljon. A szervezők idén kiemelt hangsúlyt fektetnek a szakmai programra és annak színvonalára. Ennek érdekében számos olyan program várja a látogatókat, melyek új szakmai ismeretekkel gyarapítja már meglévő tudásukat, elősegíti az ökológiai gazdálkodás iránt még csak érdeklődéssel tekintő gazdák átállását, ugyanakkor megkönnyíti a régóta ökológiai gazdálkodást folytatók életét is.

Konferencia. A két nap alatt előadások, panelbeszélgetések biztosítják az interaktív tudásátadás, tanácskozás lehetőségét. Fő témák:
• a magyarországi ökológiai vetőmagtermesztés akadályai;
• az ökológiai termékek hazai feldolgozási és kereskedelmi lehetőségei;
• szántóföldi növénytermesztés ökológiai megoldásai;
• precíziós ökológiai gazdálkodást szolgáló döntéstámogatás;
• a versenyképes biogyümölcs termesztés;
• a sikeres ökológiai állattenyésztés.

Növénybemutató. A takarónövények, a zöldtrágya keverékek egyre nagyobb szerepet töltenek be a gazdálkodásokban. Talajra gyakorolt pozitív hatásukra számos kutatási eredmény és gyakorlati tapasztalat a rendelkezésre áll. Az Expó bemutatóterületén több mint 20 fajta keverék lesz megtekinthető.

Gépkiállítás és bemutató. Bemutatásra kerülnek azok a technológiák, melyek megkönnyítik az ökogazdák életét. Megtekinthető lesz számos mechanikai gyomirtó, sorközművelő, fenntarthatóságot elősegítő technológiai. Az autonóm robot az idei különlegesség: olyan terület is bemutatásra kerül, melyen minden munkafázist autonóm robot végez el.

A mintaterület a szervezett bemutatók mellett a kiállítás két napja alatt természetesen folyamatosan látogatható lesz, szakértő kollégák folyamatosan várják az érdeklődőket.

Részletek

Kezdés:
2023-09-08
Vége:
2023-09-09
Esemény kategória:

Helyszín

Részletek

Kezdés:
2023-09-08
Vége:
2023-09-09
Esemény kategória:

Helyszín