Időpont: 2021. június 25. (péntek), 9:30-17:00
Helyszín: Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ
2100 Gödöllő, Isaszegi út 200.
Meghívó »
Jelentkezési lap »
Program »
Az ellátási láncokban tapasztalt nehézségek ráerősítettek az igényre a kisléptékű, lokális termékek iránt és felhívta a figyelmet a környezetvédelmi szempontból tudatosabb viselkedési és fogyasztási mintákra. Ahhoz, hogy ezeket a fenntarthatóbb igényeket a jövőben is alkalmazni lehessen, az innováció elengedhetetlen! Versenyképes, okos termelők és hálózati szereplők kellenek, akik felkészültek a piac és a környezeti tényezők állandó változásaira.
A „SMARTCHAIN igények által vezérelt innovatív megoldások a rövid élelmiszer ellátási láncokban” néven futó nemzetközi projekt az Európai Unió Horizon 2020 kutatás-fejlesztési programjának támogatásában valósulhatott meg. A projekt célja, hogy elősegítse és felgyorsítsa az együttműködés alapú REL-ek (Rövid Élelmiszer Ellátási Láncok) fejlődését új, szilárd üzleti modellek és innovatív gyakorlati megoldások bemutatása által.
A Kislépték Egyesület, mint a magyar Rövid Élelmiszer Ellátási Lánc HUB, azaz tudásközpont felvállalta, hogy a nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével támogatja a hazai helyi termelési rendszerek szereplőit. A projekt keretein belül Magyarországról a Campden BRI Magyarország Kft. vett részt technológiai transzfer centrumként, míg REL csoportként a Zala Termálvölgye Egyesület, és a Foodhub.hu közösség kapott helyet.
A rendezvényről további részletek a Kislépték honlapján találhatóak.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/H8tCHn7R4xHsxLhB8.