Felhasználható szerek


A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által az ökológiai gazdálkodásban felhasználhatónak ítélt készítmények listája

Minden anyag – köztük a felsoroltak is – csak a hatályos EU és/vagy hazai jogszabályok előírásai szerint, illetve a hatóság különleges engedélye szerint (pl. címkétől eltérő felhasználás) alkalmazhatók! Érvényes módosításig, illetve visszavonásig.

Az EU bio rendeletek értelmében a mellékletében felsorolt tápanyagokat és növényvédelmi céllal használható anyagokat (889/2008/EK Rendelet I. és II. Melléklet itt letölthető) a gazdálkodó szervezetek külön engedélyek nélkül használhatják, ha a vetésforgó, az ökológiai gazdálkodásból származó trágya, a biodinamikus preparátumok és a károsítások megelőzése nem vezet, vagy várhatóan nem fog eredményre vezetni, feltéve, hogy alkalmazásukat a hatályos EU és hazai előírások engedélyezik. Az ilyen hatóanyagok felhasználásának indokoltságát igazolni kell a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. számára, általában az éves átfogó ellenőrzés során. A listánkon megtalálható készítményekről a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. egyértelműen kijelenti, hogy azok hatóanyagaik alapján megfelelnek az EU bio rendeletek előírásainak! Minden készítmény az engedély-okirata szerint alkalmazható; a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. partnerei egyes készítményeket a címkétől eltérően is jogszerűen használhatnak.

A szerlista folyamatosan bővül. A teljes szerlistát minden évben leközöljük a Biokultúra újság első számában. A következő számokban csak az újonnan felvitt szereket közöljük le, ezeket honlapunkon  ily módon  jelöljük.

Trágyázó, talajjavító és növény-, talajkondicionáló készítmények »
Növényvédelmi és raktározási céllal felhasználható anyagok »
Növényvédelmi célú eszköz »
Állattartó létesítmények, eszközök, berendezések tisztítására és fertőtlenítésére használható termékek »
Állattartásban felhasználható takarmányok, takarmány adalékanyagok és technológiai segédanyagok »
Állatgyógyászatban felhasználható készítmények »
Méhészetben használható készítmények »
Borászati termékek előállításához alkalmazható készítmények »
Söriparban alkalmazható termékek »
Biocid készítmények »
Alkalmazható eljárások »
Szerlista bővítés („Címkétől eltérő felhasználás”) »
Az összetevők alapján az ökológiai gazdálkodáshoz illeszkedő egyéb anyagok »