16. Európai Ökológiai Kongresszus

Az Európai Ökológiai Kongresszus immár 16. alkalommal 2022. június 16-17-én a „világ borfővárosában”, a franciaországi Bordeaux-ban kerül megrendezésre.

A rendezvény az elmúlt évek során az európai ökológiai ágazat jelentős eseményévé nőtte ki magát. A fizikai jelenlét nélküli hosszú idő után a személyes társas interakciók lehetősége különleges szikrát ad az idei rendezvénynek, ahol az ökológiai mozgalom teljes értéklánca képviselteti magát.

A Kongresszus előadói közé várják a politikai döntéshozó testületek magas szintű képviselőit, kutatókat, szakértőket, gazdálkodókat, vállalkozókat, feldolgozókat és kiskereskedőket Európa-szerte, hogy megosszák sokrétű szakértelmüket és gyakorlati meglátásaikat az ágazat legújabb újdonságairól.

Az idei rendezvény az „Ökológiai jövő: Az EU Zöld Megállapodás elérése felé vezető úton” témát járja körül. A rendezvény programja felölei az ökológiai mozgalom 2022-es sarkalatos témáit, többek között az uniós politikák nyújtotta lehetőségeket a Farm to Fork és a Biodiverzitás stratégiák célkitűzéseinek megvalósítására.

A kongresszus látogatói részt vehetnek a vezető politikai döntéshozókkal folytatott diskurzusban, bővíthetik szakmai kapcsolataikat, megismerkedhetnek az ágazat fejleményeivel, és tippeket kaphatnak arra vonatkozóan, hogyan fog kinézni a jövő ökológiai szakterülete.

Forrás: https://organic-market.info
(Biokultúra 2022/2-3)

A főszerkesztő megjegyzése: a Biokultúra és a Biokontroll gondoskodott a magyar biogazdaság képviseletéről. Következő lapszámunkban beszámolunk a főbb fejleményekről.