17. Európai Ökológia Kongresszus

Az IFOAM Organics Europe és az Ecovalia szeretettel várja az érdeklődő résztvevőket az Európai Ökológiai Kongresszus (European Organic Congress, EOC) immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényére, amelyre 2023. szeptember 26-28-án kerül sor a Spanyolországban található Cordobában, s amelyet az Európai Unió Tanácsának spanyol elnöksége keretében rendeznek meg.

A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen résztvevők megvitatják az ökológiai ágazat aktuális problémáit és jelenlegi legfontosabb kérdéseit, inspirálódhatnak a bemutatott legjobb példákból és az ökológiai termékek élvonalbeli történeteiből. A megbeszéléseken találkozhatnak az európai öko­ló­giai gazdálkodók vezetőivel, nagy- és kiskereskedőkkel, tanúsító szervezetekkel és más egyesületekkel, társaságokkal, politikai döntéshozókkal, kutatókkal és az ökológiai ágazat más, kulcsfontosságú érdekelt szereplőivel. A számos panelbeszélgetés, workshop és egyéb szekció során a résztvevők számára lehetőség nyílik az ökológiai piaci trendekről és kihívásokról, az ökológiai termékek fogyasztás növelésének módjairól és a szektorban tevékenykedő szereplők közötti generáció váltásokról hallani és információkat cserélni.

A rendezvény során bepillantást nyerhetnek a 2023-2027-es új KAP kezdeti időszakába, az ökológiai szabályozásról szóló tárgyalásokba, az ökológiai tanúsítás innovációjába, az új génszerkesztési technikák (NGT) világába és sok más érdekes témába is.

A rendezvény egyik fő kitűzött céljaként a kapcsolatok építésére törekszik. Az idei év során a résztvevőket hálózatépítő vacsorára is invitálják, ahol az andalúz konyha remekeit is megkóstolhatják. Azok számára, akik szeretnének többet megtudni az Ibériai-félsziget déli részén folytatott ökológiai mezőgazdaság innovációjáról és kihívásairól, a szervezők kirándulási lehetőséget is kínálnak.

A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ és a regisztráció lehetősége a https://www.europeanorganiccongress.bio internetes oldalon található.

Forrás: www.europeanorganiccongress.bio
(Biokultúra 2023/3-4)