79. OMÉK Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban (HIDA)

Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre (továbbiakban: HIDA) azok pályázhatnak, akik a múlt élelmiszer hagyományait felhasználva, a mai kor technológiai vívmányainak alkalmazásával vagy továbbfejlesztésével, a mai kor igényeinek megfelelő terméket állítanak elő hagyományos alapanyagból.

A pályázaton olyan hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékekkel és élelmiszerekkel lehet részt venni, amelynek gyártástechnológiája innovatív megoldást tartalmaz, és előállításának legalább egy eleme a fenntartható fejlődés érdekét szolgálja.

A pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek fogyasztói ismertségének növelése és innovatív fejlesztésének elismerése a Hagyományok – Ízek – Régiók program keretében.

A részletes pályázati kiírás és mellékletei (jelentkezési lap, termékleírás minta) letölthetők a https://gi.kormany.hu/79-omek-hida honlap jobb oldalán a Kapcsolódó anyagok menüpont alatt.

A kitöltött pályázati űrlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a hida@am.gov.hu elektronikus levélcímre.

A pályázat beérkezésének határideje: 2019. július 31.

A pályázati anyagokat postán, ajánlott küldeményként az alábbi címre kell eljuttatni:

Agrárminisztérium – Piacszervezési Főosztály
Postacím: 1052 Bp. Apáczai Csere János utca 9.
Pf.: 1860 Budapest

A borítékra fel kell tüntetni: HIDA pályázat (2019)