A 2021. évi BIOFACH és VIVANESS online került megrendezésre

2021-ben a BioFach, a világ vezető bio élelmiszer kiállítása, valamint a Vivaness, a természetes és organikus kozmetikumok kereskedelmi kiállítása teljes egészében online felületen került megrendezésre, BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL néven 2021. február 17-19 között. A kiállítás szervezéséért és rendezéséért felelős Nürnberg­Messe a jelenlegi megváltozott körülményekre adott válaszul találta ki ezt a megoldást, tekintettel a dinamikusan növekvő járványra és a bevezetett korlátozó intézkedésekre. Az online megoldás biztonságos tervezést biztosít a globális ökológiai élelmiszerelőállítási és kereskedelmi szektor és a természetes és ökológiai kozmetikumok piaci szereplőinek.

Petra Wolf, a NürnbergMesse igazgatóságának tagja el­mondta, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban számos párbeszéd és részletekbe menő egyeztetés zajlott, melyek során teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az ökológiai élelmiszerek és kozmetikumok szektorában az egymás közötti interakciókra, a hálózatépítésre és tudásátadásra, valamint az új trendek és innovációk megismerésére továbbra is óriási igény mutatkozik, különösen ezen rendkívüli időszakban. A koronavírus járvány jelenlegi korszakában az egész szektor elhatározta, hogy összefog, hogy 2021 elején is megvitathassák a legújabb kérdéseket, még ha csak a digitális szférában is.

A szervezők a világjárvány fényében, valamint a kiállítók és a látogatók átfogó felmérése alapján bíznak abban, hogy a digitális esemény megrendezésére vonatkozó döntésük lehetővé teszi, hogy a szektor minden szereplője időben előre tervezhessen. Mielőtt 2022-ben mindannyian újra találkozhatnak a megszokott helyszínen Nürnbergben, a BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL ideális platformot kínál a szakmai párbeszédhez 2021-ben.

Az online rendezvény olyan innovatív lehetőségek széles skáláját kínálja, mint a vállalati- és termékbemutatók, valamint szakmai viták és párbeszédek online kerekasztal megbeszélések formájában.

Az eSPECIAL formátum további szerves részét képezik majd a specifikus üzleti partnerkereső funkciók is, amelyek az érdekelt felek egymásra találását segítik. A BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL a bio táplálékok, valamint a természetes és biokozmetikumok közösségének is széles körű hozzáférést biztosít az ismeretszerzéshez a BioFach és a Vivaness kongresszuson, amely globálisan is elérhető lesz.

A kongresszus fő témája ezúttal: „Shaping Transformation Stronger. Together.” – melyet magyarul úgy fordíthatunk: „Formáljuk együtt az átalakulást. Együtt erősebbek vagyunk.”

www.ifoam.bio
(Biokultúra 2020/6)