A Bio Suisse és a Naturland egyesíti erőit

A németországi Naturland ökológiai termelők egyesülete és a svájci Bio Suisse ökológiai termelők ernyőszervezete sajtóközleményben jelentette be, hogy a jövőben az eddigieknél is szorosabbra fűzi együttműködésüket. Steffen Reese, a Naturland ügyvezető igazgatója szerint az olyan globális kihívásokkal, mint a szűkös vízkészletek jelentette problémakör, csak együtt lehet sikeresen megbirkózni.

A szervezetek együttműködési megállapodás formájában rögzítették a fenntartható vízgazdálkodás közös irányelveit, valamint harmonizálták az erre vonatkozó már meglévő előírásaikat, és közös vízgazdálkodási tervet fogadtak el a tanúsított gazdaságok számára a szűkös vízkészlettel rendelkező régiókban.

Az iránymutatás célja, hogy érzékenyítse az ellenőrzött gazdaságokat a felelős vízhasználatra, és támogassa őket az új előírások alkalmazásában. Ezen túlmenően egységes rendszer szerint kell ellenőrizni a tanúsított gazdaságokban a gyakorlatban biztosított munkakörülményeket is. Ennek értelmében a Bio Suisse csatlakozik ahhoz a Naturland által kifejlesztett ellenőrzési rendszerhez, amellyel az egyesület immár 20 éve ellenőrzi a tanúsított gazdaságok munkakörülményeit.

A jövőben mindkét szervezet ellenőr munkatársainak közös képzéseken kell részt venniük. Balz Strasser, a Bio Suisse vezérigazgatója szerint a Naturlanddal folytatott stratégiai együttműködés új szintre emeli nemzetközi farmjaikon a fenntartható vízgazdálkodás és a társadalmi felelősségvállalás gyakorlati megvalósulásának nyomon követését.

Forrás: https://organic-market.info
(Biokultúra 2021/6)