A Sonnentor 20 tonna csomagolóanyagot takarít meg

A gazdag teakínálatáról híres és népszerű osztrák Sonnentor cég a jövőben mintegy 20 tonnányi csomagolóanyagot takarít meg legújabb innovációjával. Az eddigiekben a teásdoboz külső borítására használt, fából készült fedőfóliát teljes mértékben kiváltja a továbbfejlesztett aromavédő csomagolás. Ez a megoldás évente mintegy 20 000 tonnányi csomagolóanyag terheléstől óvja meg a természetet és közvetlen környezetünket.

A csomagolás nem csupán egy tetszetős vizuális dolog, mivel különösképpen az élelmiszeriparban, rendkívül fontos egyéb szerepet is játszik. Azon túl, hogy beborítja a termékeket és értékes összetevőiket, megóvja őket a szállítás során esetlegesen bekövetkező sérülésektől. A csomagolóanyagokból származó hulladékok azonban óriási problémát jelentenek bolygónk számára. A Sonnentor ezért felelősségének tekinti, hogy tegyen ez ügyben valamit. 2008 óta fenntartható anyagokból dolgozik, vagyis az általuk használt anyagok mintegy 70%-a megújuló nyersanyagokból, a fóliák például farostból, a teafilterek banán rostból készülnek.

Mostantól fogva a Sonnentor papírdobozainak forrása felelős erdőgazdálkodásból származik, az általuk használt csomagolóanyagok 91%-a pedig újra felhasználható a továbbiakban is. Korábban a kétkamrás teafilter tasakok egy polipropilénből készült aromavédő borításban kerültek forgalomba. Ezek helyét veszi át az említett továbbfejlesztett, fából készült borítás. Az ily módon továbbfejlesztett aromavédelemnek köszönhetően további csomagolásra már nem lesz szükség a teásdobozok külső felületén, ezzel kevesebb hulladék keletkezik, miközben a termék védelme is megvalósul.

Forrás: https://organic-market.info
(Biokultúra 2020/2-3)