Biobúcsú 2019 Hajdúnánáson, ahol minden a bioról szólt

Idén május 19-én Hajdúnánáson került sor a Biobúcsúra. Hagyományos rendezvényünknek a hajdúnánási Kenderes­kert adott otthont. A központot a tájra jellemző hagyományos gazdálkodás, elsősorban állattartás bemutatására hozták létre, emellett kertészeti növénytermesztés is folyik.

A Biobúcsú napján, a „piactéren” a látogatók ízelítőt kaptak a hazai biotermék kínálatból, ahol bio alapanyagokból helyben készült ételeket és italokat is kínáltak az árusok.

A megnyitó után Szólláth Tibor, a város polgármestere mutatta be a helyszínt. Ezt követte a dr. Roszík Péterrel folytatott beszélgetés, ahol sor került a fogalmak tisztázására, az ökológiai gazdálkodás alapelveinek bemutatására, valamint az ebből adódó előnyök ismertetésére.

A gazdaságbejárás lehetőséget adott Kendereskert megtekintésére és a szakmai kérdések megvitatására.

Fellépők és szabadtéri játékok várták a látogatókat.

Idei előadóink a Kuckó Művésztanya, a Vagabanda, a HeppTrupp családi bábszínház, a Szeredás Népzenei Együttes és Lámer Emil voltak. Minden előadás kellemes, családias hangulatban telt, minden korosztály megtalálhatta az őt szórakoztató programot. Emellett Szólláth Tibor, a város polgármestere bemutatta a helyszínt, Czeller Gábor, a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke megnyitóját és dr. Roszík Péter előadását a bio mibenlétéről is meghallgathatták a látogatók.

Az igazi vásári hangulatról a szavak után beszéljenek a képek!

[fancygallery id=”17″]

Gelencsér Margit
(Biokultúra 2019/3)