Biotermékek egy dán élelmiszerlánc polcain

Dánia az egyik legaktívabb ország a bio élelmiszerek piacán. Az Európai biopiac értékesítési adatai alapján Dánia részesedése a legnagyobb, azon belül is a frisspiaci értékesítés aránya a legmagasabb. A Coop Danmark’s Irma élelmiszerlánc új ökológiai termékcsoportot tervez piacra dobni, mellyel a bio élelmiszereket szeretné népszerűsíteni.

A Coop Danmark’s egy szövetkezet, melynek 2011-ben 1,6 millió tagja volt, közülük 3 400 fő aktívan részt is vesz a szövetkezet döntési folyamataiban (az ország népessége 5,5 millió fő), az Irma pedig egy áruházlánc, mely a Coop Denmark’s csoport része. Célul tűzték ki, hogy saját márkás termékeikkel ösztönözzék az ökológiai termelést. Több mint három évtizede alapították ezt az áruházat, mely akkoriban egy kis élelmiszerbolt volt, ahol többnyire tojást árultak.

Az áruházlánc elsősorban minőség- és környezettudatos vásárlókat céloz meg. Polcain kiemelkedő minőségű biotermékeket találhatunk, méghozzá környezetbarát csomagolásban, mivel a PVC és alumínium tartalmú csomagolóanyagok nem kerülnek a polcokra.

Forrás: http://organic-market.info
(Biokultúra 2017/1)