Ehető szívószálak az Aldi polcain

2021-től kezdődően az Európai Unió betiltja a műanyag szívószálak forgalmazását. A jövő tendenciájával összhangban az Aldi nemrégiben mintegy 4200 üzletében megkezdte a világ első ehető szívószáljának árusítását. A TechFounders program keretében az Aldi három start-up céget támogat fenntartható csomagolási megoldások és termékek fejlesztésében.

Az úgynevezett szuperszívószál a Wisefood vállalat terméke. Németországban előállított, megújuló nyersanyagokból készül, összetevői gabonafélék, almarost, stevia és citromsav. A szívószál az ital fogyasztása közben nem bocsájt ki ízanyagot, amikor azonban magát a szívószálat is elfogyasztjuk, ropogós és enyhén édes csemege válik belőle.

A szuperszívószál vegán és laktózmentes, vízben vagy gyümölcslében nagyjából egy órán keresztül őrzi meg állagát, hideg alkoholos italokban akár két órát is eláll.

A szuperszívószál meleg és forró italokhoz, kávéhoz és teákhoz is használható. Bevezető áron egy csomag 2,99 euróba kerül, a csomag 30 db szívószálat tartalmaz. A termékről további részletek a wisefood.eu oldalon olvashatók.

https://organic-market.info
(Biokultúra 2020/1)