Fiatalok a jövő ökológiai gazdálkodásában

A kifejezetten az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődő és aktív fiatalok számára kitalált Organic Europe’s Youth Event (OEYE) nevű rendezvény 2022 augusztus 31. és szeptember 1. között került megrendezésre a svájci Frickben. A találkozó platformot biztosított az ökológiai termelésben rejlő lehetőségek és kihívások, valamint fenntartható élelmiszer-rendszerként betöltött szerepének megvitatásához és megismeréséhez. A résztvevők megismerhették, hogyan járulhat hozzá a bioélelmiszer és a biogazdálkodás a globális társadalmi és környezeti problémák megoldásához, valamint felvázolták az éghajlatra, a környezetre, a biológiai sokféleségre és az állatjólétre gyakorolt pozitív hatásait.

A rendezvényre fiatal szakembereket, gazdálkodókat, aktivistákat, diákokat, vállalkozókat vagy egyszerűen csak a bioélelmiszer rendszerek iránt érdeklődő fiatalokat várták. Az esemény során a résztvevők felfedezhették, hogy az ökológiai mozgalom hogyan inspirálhat változást a perspektívák széles skáláján keresztül – a tudomány, az üzleti élet, a politika, a művészetek, fiatal vállalkozók és aktivisták gyakorlati tapasztalatain keresztül. A résztvevők megvitatták a fenntartható élelmiszer-rendszerekkel kapcsolatos kérdéseket és témákat, ötleteket dolgoztak ki a bioélelmiszer-rendszerek javítására és népszerűsítésére.

Az eseményt az IFOAM Organics Europe, a FiBL Switzerland és a Bio Suisse, a svájci biogazdálkodók ernyőszervezete szervezte. A rendezvényről további információk a www.organiceurope.bio internetes oldalon találhatók.

Forrás: https://organic-market.info
(Biokultúra 2022/4-5)