Gyászhír

Pár napja érkezett a szomorú hír, hogy a Magyar Biokultúra Szövetség jogelődjének a Biokultúra Egyesületnek volt főtitkára Ács Emőke Terézia kertészmérnök életének 69. évében elhunyt.

Kiváló szakemberként hosszú időn át Márk Gergely rózsanemesítő mellett dolgozott a nagytétényi rózsakertben, és ebben az időszakában írta a „88 színes oldal a rózsákról” könyvet, amely széles ismertséget hozott neki nem csak a szakmában, hanem az olvasóközönség előtt is.

Biokultúra főtitkári munkája a ’90-es évek elejére esett, amikor is rendkívül sokoldalú, sikeres munkát végzett rendezvények szervezésével, az Erdélyi túrák rendszeres résztvevőjeként, Biokultúra kiadványok tető alá hozásával. Határozott, körültekintő vezetése nagy támaszt nyújtott Seléndy Szabolcs elnöki munkájához, egyik legfőbb segítője volt. A sikeres főtitkári munkájának egyetlen kislányának, Roszík Dóra Virágnak örömteli érkezése vetett véget.

A Biokultúrához, a bio mozgalomhoz végig hű maradt, a biokultúrás rendezvényeken még az utóbbi években is szívesen vett részt.

Emlékét a magyar bio közélet megőrzi.

Nyugodjon békében és a jó Isten fogadja őt magához.

Czeller Gábor
a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke
(Biokultúra 2023/1)