Az OFIS rendszeren keresztül érkezett az alább látható romániai ALEU-14/2024 számú riasztás és a melléklete.  A hamis tanúsítványt az olasz hatóság jelentette.A Nébih továbbította felénk az OFIS rendszeren keresztül érkező ausztriai ALEU-ALEU-45/2023 számú riasztást és a mellékleteit. A riasztásban szereplő partner: Schenker Kft. Az Egyiptomból származó szennyezett majoránna öko stástusza visszaminősítésre került.


Spanyolországban a portugál „FERNANDO SECO SUCESSORES LDA” nevében hamis tanúsítványt találtak extra szűz oliva olajról, melyről az ellenőrző testület (Craega) tájékoztatta az illetékes hatóságot.

A bio.inspecta tanúsító szervezet az alábbi tájékoztatását küldte, mely szerint az alábbi török gazdálkodó tanúsítványát „ellenőrzés során feltárt okok miatt” vissza kellett vonniuk:

Mücahit Petrol Ürünleri Gıda Hay. Tarım Nakliye San. Tic. Ltd.Şti

Vakıf Mah. İstasyon Cad. No:157 Çay

Afyonkarahisar -Turkey

A levélhez melléklet nem tartozott.

Két hamis dél-afrikai tanúsítványról küldött figyelmeztetést a Control Union:


 

Az osztrák Austria Bio Garantie GmbH nevében állították ki az alább látható tanúsítványt.

 

 

A Soil Association Certification nevében állították ki az alább látható tanúsítványt, a Freed Foods cég számára. Ez a cég korábban valóban a SACert partnere volt. Tortilla chips típusú termékek szerepeltek a tanúsítványán, amit 2021. február 19-én visszavontak, megszűnt a szerződése. Ezzel szemben a cég folytatta az ökológiai termékek kereskedelmét a hamis tanúsítvánnyal. Ezen megváltoztatták a kiállítás és a lejárat dátumát valamint a címet. A SACert-nek tudomása van róla, hogy a termékeket az EU-ba szállították.

 

 

Az EOCC-n keresztül érkezett a tájékoztatás az alábbi képen látható hamis tanúsítványról. A CCPB tanúsító szervezet „nevében” állították ki, egy Morganico SARL cég nevére szól (mg. termelés és feldolgozás), növényi illóolajok és vizek szerepelnek rajta. A CCPB nyilvántartásában ilyen nevű partner egyáltalán nem szerepel.

 

 

Jelzés érkezett az EOCC-én keresztül két hamis ECOCERT tanúsítványról. Az egyik (EPLAN) egy dél-afrikai köztársasági a másik (Gale&Cosm) egy olasz cég nevére szól.