Kisösszegű, de kiemelt támogatás a bio feldolgozóüzemeknek

Az ökológiai gazdálkodók számára is rendelkezésre áll a „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása”  című pályázati felhívás, amely támogatást biztosít a fejlődésükhöz. A támogatás célja a feldolgozó üzemek modernizációja és hatékonyságának növelése az ökológiai termékek előállítása és piacra juttatása érdekében.

Az elbírálás során az ökológiai gazdálkodást folytatók jelentős előnyhöz juthatnak, hiszen 5 ponttal is javíthatnak helyzetükön a támogatási kérelem benyújtásakor.

Az ökológiai gazdálkodók további előnyben részesülnek a 10%-kal megemelt támogatási intenzitás és további 5 pontnak köszönhetően, amennyiben a támogatási kérelem előtti teljes lezárt üzleti évben legalább 1,5 millió Ft értékben értékesítettek ökológiai minősítésű terméket.

Az igényelhető támogatás összege maximum 200 millió Ft lehet, lehetőséget adva a gazdálkodóknak a szükséges fejlesztések finanszírozására és a termelés hatékonyságának növelésére.

A pályázat benyújtásának időszaka 2024. június 25-től 2025. február 3-ig terjed.

A pályázati felhívás tervezete itt érhető el: https://kap.mnvh.eu/news/2024-04-05/084323/tarsadalmi-egyeztetesen-az-feldolgozo-uzemek-fejlesztesenek-tamogatasa-cimu