,

Megjelent a biominősítést is támogató pályázat!


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ökológiai termékeket előállítók számára is elérhető az a vissza nem térítendő támogatás, amelynek célja a mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása.

Az ökológiai termelésbe kezdők mellett azok is jogosultak a támogatásra, akik a támogatási kérelem benyújtását megelőzően legfeljebb 5 éve folytatnak ökológiai termelést.

A támogatási kérelmek benyújtására 2023. március 1. napjától 2023. augusztus 31. napjáig van lehetőség.

Az évenkénti támogatási összeg 1000 euró/termelő, illetve csoport, mely egyösszegű átalány formájában kerül kifizetésre, legfeljebb 5 éven keresztül.

A legfeljebb 5 éves támogatási időszak annyi évvel rövidül, ahány éve már csatlakozott az ellenőrző-tanúsító rendszerhez.

Az ökológiai termelés igazolására a tanúsítványt kell a támogatási kérelemhez csatolni.

A pályázati felhívás elérhetősége: https://www.palyazat.gov.hu/vp3-311-22-mezgazdasgi-termelk-eu-s-s-nemzeti-minsgrendszerhez-trtn-csatlakozsnak-tmogatsa-1#

Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06 1/ 896-0000, normál díjazású telefonszámon, ahol hétfőtől csütörtökig 8:30-16 óráig, pénteken 8:30-14 óráig fogadják hívását.

A Biokontroll a pályázati felhívás, a támogatási kérelem vagy a kifizetési kérelem beadása vagy elbírálása kapcsán információkkal nem tud szolgálni.

Kérjük, kövesse figyelemmel a felhívással kapcsolatos közleményeket a www.palyazat.gov.hu oldalon, ahol a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálat elektronikus elérhetőségeit is megtalálhatja!