Megnyílt a Dobosi Birtokközpont

Páratlan helyi összefogás eredményeként, közösségi finanszírozás segítségével a tavalyi ősz folyamán a Balaton-felvidéken, a Nivegy-völgy apró falvainak egyikén, Szentantalfán megnyitotta kapuit a Dobosi Birtokközpont. A Dobosi család immáron húsz éve dédelgetett terveinek megvalósítását mintegy 90, törzsvásárlói és baráti körből érkező támogató segítette, összesen mintegy 16 millió forinttal.

A Dobosi birtokon már a 90-es évek végétől kezdve készítenek palackos borokat, azonban korábban a faluban rendezett borkóstolók résztvevői sokszor érdeklődtek a szőlők holléte felől is. A család ezért régóta vágyott egy olyan épületre, mely a szőlőben található, ahol a vendégek a zamatos borok fogyasztása mellett az ültetvényt is megtekinthetik.

A Balaton közelségében, a Balaton-felvidék nyugalmas lankái között készült el hát a Dobosi Birtokközpont, ahol ma már hosszabb vendéglátásra is lehetőséget nyújt a 9 darab 4 csillagos szoba, valamint a Birtok konyhája is, ahol egy osztrák séf adja tudását a fine bistro típusú konyha kínálatához. Az új vendéglátó egység 70 fő fogadására alkalmas, a rendezvény turizmus keretein belül döntően ősztől tavaszig lehetőség nyílik csapatépítő tréningek, kisebb konferenciák megtartására is. A kis konferenciaterem a vendégtértől el van különítve, így tárgyalások, beszélgetések nyugodt lefolytatására is alkalmas.

A Dobosi család további terveinek részeként most épül a birtokon egy panoráma wellness is, ahol szauna és jakuzzi várja majd a vendégeket, akik pihenés közben gyönyörködhetnek a Balaton páratlan, magával ragadó szépségében is.

Megjegyzés: a Dobosi család 20 éve folytat biogazdálkodást.

Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu
(Biokultúra 2021/5)