Mit jelent/mit adott nekem a Biokontroll?

Kedves Partnereink bizonyára tudják, hogy ebben az évben volt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. huszadik születésnapja. Ma már mintegy 3500 ellenőrzött Partnere van a Biokontrollnak, az induláskor azonban 150 körüli gazda, gazdaság, társaság végezte ellenőrzésünk, tanúsításunk mellett a biotermelést, ők a magyar biotermesztés úttörői.

Sok mindent megéltünk velük és a Biokultúrával együtt! Voltak nehézségek, ritkán kicsit könnyebb pillanatok is; az azonban biztos, hogy sorsközösségben voltunk, vagyunk velük. Most azért indítottuk újságunkban ezt a „Mit jelent/mit adott nekem a Biokontroll” talán egy éven át tartó cikksorozatot, hogy lássuk, miként értékelik munkánkat azok, akikért vagyunk: a magyar biosok.

Régi Partnereknek több a tapasztalata, ezért tőlük kérjük, várjuk kis visszatekintéseiket, értékelésüket. Célunk, hogy ebből is tanuljunk, javítsunk ahol kell, és ha jót írnak rólunk, lehessen bennünk egy kis megelégedettség is!

Az lenne a szép, tiszta világ – persze nem csak a bioban –, ha nem kellene a két fél (eladó- vevő) mellé a „független harmadik fél”, akinek az a dolga, hogy igazolja: az „eladó” nem hazudik. De sajnos a Világ pont az ellentétes irányba halad, már esetenként az ellenőrzőt is ellenőrzik; ez a mókuskerék nem mostanában fog megállni! A Világ pedig ettől nem lesz jobb semmivel!

Így tehát a tisztességes biotermelők és a fogyasztók érdekeinek védelmére még szükség van ránk, sőt sajnos egyre inkább!

De nézzük, hogy nekünk mit jelent a Biokontroll! Először is ezer szállal kötődést a mezőgazdasághoz és az élelemhez, méghozzá a legjobb változatához a világon, a biohoz. Kapcsolatot kiváló emberekkel, gazdákkal és tanulást tőlük: szakmait, emberit, kitartást és egyebeket. A létért keményen küzdő gazdák megértését, a csalók „levadászását”.

Munkahelyet jelent, perspektívát, munkatársi közösséget és jó érzést, hogy a világ legszebb gazdálkodási formájával dolgozhatunk: a bioval!

Dr. Roszík Péter
(Biokultúra 2016/4-5)