OK-Net Arable – egy új felület ökogazdáknak

OK-Net Arable

Az ökológiai gazdálkodás önmagában egy bonyolult és komplex rendszer, mely sok tudást és tapasztalatot igényel. A gazdálkodók közötti információcsere lehetőségét biztosítja ez az új felület, melynek segítségével megoszthatják egymással tapasztalataikat és segíthetik egymás fejlődését. Az IFOAM EU és az európai gazdálkodók közös munkájának eredményeként jött létre, melyet nem csak a gazdaságok, hanem az ágazat többi résztvevője – akár szaktanácsadók és kutatók – is használhatnak.

Az OK-Net Arable egyik legnagyobb előnye, hogy a gazdálkodók meg tudják beszélni egymással, hogy az egyes ökológiai módszerek milyen eredményt hoznak bizonyos környezeti feltételek között, mellyel jelentősen növekedhet az ökológiai gazdaságokból származó termésmennyiség.

A készítés során elsődleges szempontként a gazdálkodók igényeit tartották szem előtt, ezért az online felület alkalmazása könnyen elsajátítható. Az OK-Net Arable 10 különböző nyelven is elérhető és az ökológiai gazdálkodások számára legfontosabb témák szerint kínál megoldásokat. Ezek a témakörök az alábbiak: talaj minőség és termékenység, tápanyaggazdálkodás, kártevők és kórokozók elleni védekezés, gyomszabályozás, továbbá egyéb megoldások speciális növényekre.

Forrás: www.ifoam-eu.org
(Biokultúra 2016/6)