Ökohagyma Új-Zélandról

Új-Zéland vezető termelője, a Bostock New Zealand először exportált ökológiai státuszú vöröshagymát, mivel próbálnak eleget tenni a zöldségek iránti megnövekedett keresletnek.

A Bostock ökológiai termelésért felelős igazgatója, Sam Reynold is jelen volt az első konténer ellenőrzésnél. Elmondása szerint nagyon meglepődött, amikor a konténerek felnyitásakor meglátta a hagymát, ami ugyanúgy nézett ki és ugyanolyan illata volt, mint még a csomagolás idején Új-Zélandon.

A Bostock csapat más vöröshagyma termelőkkel és szolgáltató vállalatokkal is felveszi a kapcsolatot Európában, hogy együttműködést építsenek ki és jobb termelési technikákat sajátítsanak el, amit az új-zélandi Hawke’s Bay-en is alkalmazhatnak, jobban megérthetik a piaci elvárásokat a minőség és időzítés tekintetében is slot machines by gamset.net. Kicsi, de fontos tengerentúli piaci rést találtak ezzel Európában, amit az Új-Zélandon termesztett ökológiai státuszú hagymával lehet betölteni az április közepétől július közepéig tartó időszakban. Az igazgató azt mondja, hogy a vállalat eltökélt az iránt, hogy e célból növelje az ökológiai státuszú hagyma termelését.

Forrás: https://organic-market.info
(Biokultúra 2019/4-5)