ÖMKi Ágazati Szakmai Nap

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet idén április 10-én rendezi meg az Ágazati Szakmai Napot Keszthelyen. Ez a rendezvény szakmai eszmecseréket, izgalmas szekcióelőadásokat és panelbeszélgetéseket kínál a kertészet, szántóföld, állattenyésztés és regeneratív ökológiai mezőgazdaság témái iránt érdeklődő szakemberek számára.

A nap folyamán lehetőség nyílik a legújabb fejlesztések megismerésére és tapasztalatcserére, valamint számos érdekes terepi programra is lehetőség nyílik. A látogatók megtekinthetik a zalaköveskúti Tarkarét Bivalytenyészetet, a zalavári Gyürkice tanya szántóföldi ökológiai gazdaságát és a MATE Georgikon Campus Cserszegtomaji Szőlészeti-Borászati Kísérleti Telepét.

Különleges meghívottként Dr. Knut Schmidtke, a Drezdai Egyetem professzora, a szántóföldi ökogazdálkodás gyakorlati szakértője tart előadást az ökológiai gazdálkodás fontos input anyagairól és a regeneratív ökológiai gazdálkodás megvalósíthatóságáról.

A rendezvény hazai plenáris előadója, Szabó László a Tarkarét Bivalyfarm képviseletében érkezik, hogy beszámoljon az öko állattenyésztési gyakorlatokról és a mezőgazdaság aktuális kihívásairól, lehetőségeiről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részleteket az alábbi linken talál: https://biokutatas.hu/hu/event/show/omki-agazati-szakmai-nap-2024

Időpont: 2024. április 10.

Helyszín: MATE Georgikon Campus D épület (8360 Keszthely, Festetics György út 7.)