Soha nem volt könnyű

A Monsanto elleni harc soha nem ígérkezett könnyűnek és gyorsnak, a vásárlói tudatosság és a vásárlói kereslet azonban lassan felőrli a cégóriás GMO-hatalmát. Az amerikai Ökológiai Fogyasztók Egyesülete (OCA) részéről Ronnie Cummins Dr. Joe Mercolával készített interjúja szerint a lehetséges győzelem eszközei lehetnek többek között a jogvédő szervezeteknek juttatott anyagi támogatások.

A fogyasztókban tudatosítani kell, hogy a GMO-k valójában a növényvédőszerek fő hordozói és létrehozásuk is azért történt, hogy növeljék a növényvédőszerek eladási számait, továbbá, hogy az egyetlen út a veszélyes szermaradványok és GMO-k elkerülésére a bio élelmiszerek melletti döntés a mindennapi vásárlások során és az éttermekben is. Növelni kell a „100% természetes”, „természetes”, „környezetbarát”, „szabad tartásból” stb. jelöléssel ellátott, de nem ökológiai eredetű termékeken végzett független laboratóriumi vizsgálatok számát, ugyanis a piacon rengeteg megtévesztő termék kapható az említett jelölésekkel.

A glifozát, a Monsanto Roundup nevű gyomirtójának aktív összetevője ma már az amerikai lakosság 70-80%-nak vizeletében, továbbá a vízminták 90%-ban is kimutatható. Bárki, aki hosszú távon egészséges szeretne maradni, nem teheti ki magát az élelmiszerekben található mérgek potenciális káros hatásainak.

https://articles.mercola.com