Tegyünk magunkért!

Vásárolj magyar vállalkozóktól, magyar családokat támogatsz vele! – hangzik a NEXUS KÖZ-ÉRT Vásárlói és Vállalkozói Közösség szlogenje. A kezdeményezés megálmodójával és a Nexus TV műsorigazgatójával, Juhász János Zoltánnal beszélgettem.


– Mi hívta életre a kezdeményezést?

– Elkeseredve tapasztaltam, hogy a magyar gazdálkodók, magyar termőföldön megtermelt, kiváló minőségű termékei sokszor méltánytalanul alacsony áron kerülnek felvásárlásra és egyre inkább kiszorulnak a nemzetközi üzletláncok polcairól. Nem volt az online térben egy olyan felület, egyfajta reklámoldal, ahol összegyűjtve találhatóak meg az ország különböző régióiban és ágazataiban működő, teljes mértékben magyar tulajdonú, kis- és közepes vállalkozások.

– Mi a NEXUS KÖZ-ÉRT Vásárlói és Vállalkozói Közösség online felületének célja?

– Az, hogy segítse a magyar vállalkozók és a minőségi, magyar termékeket keresők egymásra találását és ezzel divatba hozza a valódi magyar termékek vásárlásának szokását, továbbá, hogy a hasonló értékeket valló emberek élő közösségeket hozzanak létre. Szeretném nyomatékosítani, hogy a honlapon elhelyezett hirdetések sokkal magasabb rendű célt kívánnak elérni, mint egy-egy partner azonnali, egyéni forgalomnövekedési érdeke, a KÖZ-ÉRT az élhetőnek megtartható jövőnkbe való „befektetést” szolgálja!

– Milyen vállalkozások találhatók meg a NEXUS KÖZ-ÉRT honlapján?

– A NEXUS TV Független Média Kft. – mint reklám közzétevő – https://nexuskozert.hu/ weboldalon olyan reklámozók számára kíván hirdetési szolgáltatást biztosítani, akik

  • környezetkímélő technológiákat és anyagokat alkalmaznak a gazdasági tevékenységük során;
  • az emberi szervezet egészségét támogató termékeket állítanak elő, illetve forgalmaznak;
  • etikusan járnak el a vevőikkel, ügyfeleikkel és üzleti partnereikkel szemben;
  • tisztességesen bánnak az alkalmazottaikkal;
  • részt vesznek a helyi közösség életében;
  • hajlandóak árkedvezményt adni a NEXUS KLUB tagjainak és
  • készek tenni azért, hogy létrejöjjön egy valódi érdekérvényesítő-képességgel rendelkező vállalkozói szövetség.

– Milyen vásárlói körnek ajánlja figyelmébe a felületet?

– Egy olyan vásárlói körnek, amelynek tagjai fontosnak tartják az etikusan működő, embertársaik egészségét, az élelmiszerbiztonságot és a környezetvédelmet szem előtt tartó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének előmozdítását, bevételeik növelését, verseny- és foglalkoztatási képességük hazai és uniós szinten történő javítását, ezért vásárlásaikkor, szolgáltatás-igénybevételükkor ezeket a vállalkozásokat részesítenék előnyben.

– Milyen előnyökhöz juthat a NEXUS KÖZ-ÉRT partnere?

– Az értékesítési forgalom, bevétel, ismertség és népszerűség növekedése mellett tagjává válhat a NEXUS KLUB Kisközösségi Hálózatának is. Ennek keretében személyes találkozókon ismerhetik meg egymást a NEXUS KÖZ-ÉRT vállalkozói kör tagjai és vásárlóik. A vállalkozók közvetlenül kapcsolatba léphetnek egymással, új üzleti kapcsolatok kiépítése, vagy érdekvédelmi, érdekképviseleti együttműködésük megszervezése céljából. A partnerek automatikusan NEXUS KÖZ-ÉRT vásárlói kártyára is jogosultak.

A klub tagsága számára létrehozott zárt rendszerben, a NEXUS PIACTÉR-ben pedig pénzhelyettesítő rendszer keretében csereberélhetnek egymás közt a tagok. Itt a tagoknak nem kell vállalkozóknak lenni, nem kell ÁFA tartalmú számlákat kiállítani. A pénzhelyettesítő rendszer a NEXUS KÖZ-ÉRT partnerei számára is előnyös és gazdaságos értékesítési lehetőséget biztosít.

A NEXUS TV (https://nexustv.hu/) független internetes TV csatorna és média lehetőséget biztosít a NEXUS KÖZ-ÉRT partnerei számára reklámfilmek elkészíttetésére és megjelenítésére.

– Mire jó a NEXUS KÖZ-ÉRT vásárlói kártya?

– A NEXUS KLUB tagjai vásárlói kártyával rendelkeznek, amelynek birtokában az oldalon hirdető vállalkozónál a kártya birtokosa kedvezményesen vásárolhat. A kedvezmény mértékét a vállalkozó határozza meg, amely 5%-tól, akár 20%-ig is terjedhet. A vásárlói kártyával rendelkezők továbbá díjmentes hozzáférést kaphatnak a NEXUS TV fizetős műsoraihoz is.

– Milyen törekvései vannak még a NEXUS KÖZ-ÉRT-nek?

– Folyamatban van a KELL (Közvetlen Ellátási Lánc) rendszerének kialakítása, ami egy olyan hazai felvásárló, nagykereskedő és kiskereskedelmi tevékenységet folytató bolthálózat, amely képes széles társadalmi rétegek számára biztosítani az élelmiszerrel, illetve egyéb termékekkel, szolgáltatásokkal való ellátás biztonságát.

Amennyiben azonosulni tud a kezdeményezés célkitűzéseivel és a NEXUS KÖZ-ÉRT partnere kíván lenni, akkor látogasson el a https://nexuskozert.hu/jelentkezes/ weboldalra és tudjon meg többet a szerződéskötés folyamatáról.

Dr. Sipos Nikoletta
a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa
(Biokultúra 2023/6)