Új elnök a Magyar Bor Akadémia élén

Az alapításának idén immáron 30. évfordulóját ünneplő Magyar Bor Akadémia elnökségének tisztújítása során a 168 fős tagság Koch Csabát választotta meg új elnöknek.

Az elnökség további tagjai: Dr. Kállay Miklós tiszteletbeli elnök, Taschner Kurt István főtitkár, Balla Géza alelnök, Bock József alelnök, Gálné Dignisz Éva alelnök, Nyitrainé dr. Sárdy Diána alelnök, Nyúlné dr. Pühra Beáta, Vesztergombi Csaba alelnök, Dr. Zelnik József alelnök.

A Koch borászat a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort készít. A pincészet büszkeségei között szerepelnek a bioborok, mintegy harminc hektárról, továbbá a cserszegi fűszeres és a kadarka. Koch Csaba munkássága során számos kitüntetésben részesült. 2014-ben az Év pincészete díj elismerését, míg 2019-ben az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet nyerte el.

Forrás: www.agrotrend.hu
(Biokultúra 2022/2-3)

A Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. sok sikert kíván a Magyar Bor Akadémiának és gratulál az elnökségnek. A bioborászat elismerésének is tekintjük, hogy az új elnök bioborász és az alelnökök közül Gálné Dignisz Éva is az. (RP)