Újra lehet pályázni a HÍR védjegyre!

A „Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR)” védjegyet az Agrárminisztérium jegyezte be 2002-ben. A védjegy mögött álló filozófia az, hogy a történelem, hagyomány és a helyi tudás alkotta értékeket megőrizzük és támogassuk. A HÍR védjegyes termékek mindegyike legalább kétgenerációs (50 éves) történeti múlttal rendelkezik, hagyományos módon készül, és szorosan kötődik egy adott tájegységhez.

Eddig 216 vállalkozás érdemelte ki az elismerést. Ezek a különleges termékek már az Ágazati Értéktár szerves részét alkotják, és szép számban szerepelnek a települési, vármegyei és a Magyar Értéktárban is. Ráadásul 20 földrajzi árujelző, mint például a Jászsági nyári szarvasgomba, Lajta Sajt vagy Tuzséri alma, már uniós oltalmat élvez, ezzel európai ismertséget szerezve. A HÍR védjegyesek listája itt található: https://gi.kormany.hu/hir-vedjegyhasznalok-klubja A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak! A tagok segítséget kapnak a HÍR védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmük benyújtásában.

Ha Ön is szeretne csatlakozni a HÍR Védjegyesek Klubjához, ne hagyja ki a lehetőséget! A HÍR Védjegy Bíráló Bizottság tavaszi ülésére 2024. március 14-ig lehet benyújtani a pályázatokat.

Részletekért és a pályázati dokumentációért kattintson a következő linkre: https://gi.kormany.hu/hir-palyazati-felhivas