Az ökozöldségek fogyasztása csökkenti a preeklampsia kockázatát

A preeklampsia az anyai és magzati megbetegedések és halálozás egyik vezető oka világszerte, ami a terhességek 2-8%-át érinti. (Megjegyzés: a preeklampsia terhességgel összefüggő veszélyes betegség, amely során a magas vérnyomás mellett fehérjevizelés alakul ki. Súlyos szövődményeket okozhat, ami miatt a várandósság alatt az anyára és a magzatra nézve is halálos veszélyt jelenthet.) tovább →

A szója dicsérete

Az orvostudományi – epidemio­lógiai – kutatások során feltűnt, hogy az ázsiai országokban kevésbé fordul elő a mell- és a prosztatarák (<80%), az infark­tus, az agyvérzés és az oszteo­porózis. Mivel a legnagyobb különbséget az ázsiai és az eu­rópai ember étrendjében vélték felfedezni, a figyelem a szójára terelődött. A Brit Rákkutató Intézet kutatásai is megerősíthe­tik azt az.. tovább →

A csipkeecetről minden jót

A csipkebogyó tojás, körte, ovális vagy gömb alakú, húsos falú, kevés nedvű, sok magvú, éréskor kezdetben világos, majd később meggypiros színű, jellemző savanykás ízű. A bogyó aprított, zúzott húsos gyümölcséből erjesztéssel nyerjük a csipkeecetet, ezért a bogyóban meglévő vitaminok, ásványi anyagok egyaránt megtalálható az ecetben. (Bioboltokban készen is kapható.) tovább →

Apiterápia

A méhek termékeivel való gyógyítás – az apiterápia – ősi eredetű. A kőkorszaki emberek fogyasztották a méhek fészkében található anyagokat, a mézet, virágport, méhpempőt, a lárvákat, petéket, viaszt. Semmit nem hagytak veszendőbe. Táplálékuk volt a gyógyszerük. A hottentottáknál (busmanok) és az Amazonas erdeiben kóborgó indiánoknál még az utóbbi évszázadokban is ez volt a helyzet. tovább →

A Gerson-terápia

Dr. Max Gerson (1881-1959) ezt a terápiát több mint harminc éves klinikai gyakorlata során dolgozta ki, és mindvégig sikeresen alkalmazta különböző krónikus, degeneratív betegségek gyógyításában, beleértve a rákot is. tovább →

Óvja gyermeke egészségét ökoétrenddel!

Újabb tudományos vizsgálati eredmények szerint ökoétrend mellett jelentős mértékben csökkenthető a gyermekek szerves foszforsav észtertartalmú növényvédőszer-maradványoknak való kitettsége. tovább →

A desztillált ivóvíz az élet vize

Sajnos az „ivóvíz” fogalmának mostanában annyira homályos a ténybeli tartalma, hogy sokan elhitték azt, hogy az igazán egészséges ivóvíz valamiféle speciális „leves”, mindenféle „ásványi anyaggal”, meg „vitaminokkal”, meg „élő-anyagokkal”. Az ezt hívő emberek rettegnek a teljesen tiszta víz, a tiszta H2O ivóvízként fogyasztásától. Elhitették velünk azt, hogy „halálosan mérgező hatású, holt víz” a méregmentes teljesen.. tovább →

Sokkal erősebbnek érzem magam!

A kedvesen mosolygó, energikus hölgyről senki sem gondolná, hogy több mint öt évvel ezelőtt komolyan kockán forgott az élete, hiszen rosszindulatú melanoma műtétén esett keresztül. tovább →

A leggazdagabb gabona: köles, barnaköles

Szerzőnk egy osztrák honlapon találta ezt a cikket. Magyar honlapokon is keresett, eredmény: milyen módszerekkel kell irtani, milyen gyomirtó szerekkel. Értékeiről egy szó sincs. Levele végén: talán Magyarországon is akadna olyan gazda, aki fantáziát látna a vadköles termesztésében. tovább →

Étrendi hírek

Jó hír a kávé kedvelőinek A Sunday-ben közzétett tanulmány szerint a kávé nemcsak felfrissíti az elmét és felélénkít, hanem minden más, az amerikai étrendben szereplő ételnél és italnál több egészséges antioxidánst tartalmaz. Az antioxidánsok az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet, főként a gabonafélékben, paradicsomban és más zöldségekben.. tovább →