Dán-svéd szakmai tanulmányutat szervez az élelmiszeripari igazgatóság
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a Nordic Organic malmöi ökológiai kiállítás köré épített szakmai tanulmányutat szervez tagjai számára. A dán-svéd szakmai tanulmányútra elsősorban azon élelmiszeripari tagok jelentkezését várja az igazgatóság, akik biotermékeket gyártanak és/vagy érdeklődnek a különböző termékfejlesztési lehetőségek iránt.
A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka, hogy a kamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson a réspiacnak számító szektor megismerésére, valamit exporttevékenységük fejlesztéséhez. E célból részvételi lehetőséget kínál tíz élelmiszeripari tag számára, akik dán és svéd, modern technológiát alkalmazó bioélelmiszer-feldolgozó létesítményeket látogathatnak meg. Emellett lehetőségük nyílik a régió egyik legfontosabb bio-szakkiállítását, a malmöi Nordic Organicot meglátogatni. A négynapos program keretében a résztvevők két fontos dán szervezettel, az Organic Denmarkkal, illetve a Dán Élelmiszertanáccsal is egyeztetést folytatnak majd.
A november 11-15. közötti dán-svéd szakmai tanulmányútra elsősorban azon élelmiszeripari tagok jelentkezését várja az igazgatóság, akik biotermékeket gyártanak és/vagy érdeklődnek a különböző termékfejlesztési lehetőségek iránt. A program az alábbi témákban érdekelt, ökológiaitermék-előállítással foglalkozó cégek számára ajánlott: sörgyártás, tej- és/vagy tejtermék-előállítás, zöldségtermesztés és/vagy -feldolgozás.
A program nyelve az angol. Tolmácsolásra nincs lehetőség. A programon való részvételt – a repülőjegy és az étkezések kivételével – cégenként egy főnek a NAK finanszírozza.
A részvétel regisztrációhoz kötött!
Az utazás feltételei, a meghívó és programterv itt, a regisztrációs felület itt érhető el. Jelentkezési határidő: 2019. október 18.
A regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az igazgatóság munkatársai a jelentkezőkkel felveszik kapcsolatot! Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a racsko.tamas@nak.hu e-mail-címen.