Felhívás kutatásban való részvételre

Tisztelt Gazdálkodók!

Dr. Molnár Mariann vagyok, kutató, a Holland székhelyű ECF (Európai Klíma Alapítvány – ld. https://europeanclimate.org/) megbízottja. A szervezet az idei évben a mezőgazdaság, ezen belül a magyarországi jó mezőgazdasági gyakorlatok feltérképezésével kezdett el foglalkozni. A projekt célja, hogy egy írásos anyagban mutassunk be példaértékű alternatív termelési módszereket a gazdálkodók szemszögéből. Ennek érdekében olyan tanúsítással rendelkező ökológiai vagy nem tanúsított alternatív  termelőket keresek, akik regeneratív talajművelést folytatnak, vagy agrár-ökológiai, agrár-erdészeti módszereket alkalmaznak, integrálják a növénytermelést és az állattartást, illetve az energiafelhasználásban és egyéb input anyagokban ökológiai (pl. vízfelhasználás, energiahordozók) szempontból fenntartható módszerekkel termelnek.

Az anyag tudományos igényességgel készülne, gyakorlati példákon keresztül, de mégis pozitív hangnemben foglal állást az alternatív módszerek létjogosultsága és életképessége mellett úgy, hogy a mezőgazdasági termelők munkáját abszolút elismerve igyekezne az agrárium környezeti fenntarthatóság felé való elmozdulását elősegíteni.

Rólam, röviden: 2018-ban szereztem meg a doktori fokozatomat a Közép Európai Egyetem Környezettudományi és Környezetpolitika Tanszéken. Kutatási területem az Európai Uniós agrár-reformok termelésre gyakorolt hatásainak vizsgálatára, valamint a konvencionális és alternatív mezőgazdasági gyakorlatok környezetvédelmi és állatjólléti hatásainak elemzésére terjed ki. Nagyon örülnék a lehetőségnek, hogy a feladat a kivitelezésében együttműködjünk és segítségükkel eljuthassak azokhoz a gazdálkodókhoz, akiknek módszerei leginkább reális képet adnak a már rendelkezésre álló és életképes alternatív  termelési módszerekről.

Mivel az adatgyűjtésre rendelkezésemre álló idő-intervallum igen szoros, megköszönném, ha mielőbb fel tudnánk venni a kapcsolatot!

Elérhetőségeim: