INULINU Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsem
Az Év Bioterméke Közönségdíjat idén a Volvox Kft. nyerte el az Inulinu Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsemmel. A Volvox Kft. vállalkozás mottója: „Azért dolgozunk, hogy az emberek megismerjék a csicsóka pozitív élettani hatásait, fogyasztása a mindennapi táplálkozás részévé váljon, ezáltal pedig egy egészségesebb generáció nőhessen fel!”
A vezetőség személyes küldetése – több mint 15 éve – és az általuk vezetett vállalkozás, a Volvox Kft. célja is az, hogy minél több ember figyelmét hívják fel a tudatos táplálkozás fontosságára és ehhez csicsóka alapú termékeket biztosítsanak.
A vállalkozás 2015-ben úgy döntött, hogy termékeiket bio minőségben és minősítéssel is szeretné forgalomba hozni, melyhez a tanúsítványt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. állította ki.
Termékeink összetevői egytől egyig neves hazai ökológiai gazdálkodásokból származnak. Az egyik ilyen gazdaság vezetője Nemes Mátyás, akit 2015-ben az év bio gazdájának választottak meg. Ebből a gazdaságból érkezik termékeink egyik fő összetevője a csicsóka, melyről elmondható, hogy támogatja az immunrendszer működését. Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, ezen keresztül támogatja a testsúlykontrollt. Másik fő összetevője pedig a finom, lédús sárgabarack, mely teljes egészében (héj és gyümölcshús) belekerül a termékbe, ami így értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal gazdagítja annak beltartalmát.
Az INULINU extradzsemeket zamatos gyümölcsből készítjük, melyek ez által kiválóan alkalmasak sütemények, tészták, torták, desszertek ízesítésére.
Termékeink, így a Sárgabarack extradzsem is, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentesek. A tartósítást kizárólag hőkezeléssel végezzük. Hozzáadott cukrot, édesítőszert nem tartalmaz, így glikémiás indexe alacsony.
Az alapanyagok kiválasztásakor és a gyártási technológia kidolgozásakor a legfőbb szempont, amit a cég vezetősége szem előtt tartott, a magas minőség elérése, melyet a kiváló hazai minőségű alapanyagok és a jól átgondolt, kíméletes eljárás biztosít.
Oravecz – Nagy Melinda
(Biokultúra 2016/4-5)