,

INULINU Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsem

INULINU Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsem

Az Év Bioterméke Közönségdíjat idén a Volvox Kft. nyerte el az Inulinu Bio Csicsóka Sárgabarack extradzsemmel. A Volvox Kft. vállalkozás mottója: „Azért dolgozunk, hogy az emberek megismerjék a csicsóka pozitív élettani hatásait, fogyasztása a mindennapi táplálkozás részévé váljon, ezáltal pedig egy egészségesebb generáció nőhessen fel!”

A vezetőség személyes küldetése – több mint 15 éve – és az általuk vezetett vállalkozás, a Volvox Kft. célja is az, hogy minél több ember figyelmét hívják fel a tudatos táplálkozás fontosságára és ehhez csicsóka alapú termékeket biztosítsanak.

A vállalkozás 2015-ben úgy döntött, hogy termékeiket bio minőségben és minősítéssel is szeretné forgalomba hozni, melyhez a tanúsítványt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. állította ki.

Termékeink összetevői egytől egyig neves hazai ökológiai gazdálkodásokból származnak. Az egyik ilyen gazdaság vezetője Nemes Mátyás, akit 2015-ben az év bio gazdájának választottak meg. Ebből a gazdaságból érkezik termékeink egyik fő összetevője a csicsóka, melyről elmondható, hogy támogatja az immunrendszer működését. Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, ezen keresztül támogatja a testsúlykontrollt. Másik fő összetevője pedig a finom, lédús sárgabarack, mely teljes egészében (héj és gyümölcshús) belekerül a termékbe, ami így értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal gazdagítja annak beltartalmát.

Volvox Kft. biodzsem termékei

Az INULINU extradzsemeket zamatos gyümölcsből készítjük, melyek ez által kiválóan alkalmasak sütemények, tészták, torták, desszertek ízesítésére.

Termékeink, így a Sárgabarack extradzsem is, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentesek. A tartósítást kizárólag hőkezeléssel végezzük. Hozzáadott cukrot, édesítőszert nem tartalmaz, így glikémiás indexe alacsony.

Az alapanyagok kiválasztásakor és a gyártási technológia kidolgozásakor a legfőbb szempont, amit a cég vezetősége szem előtt tartott, a magas minőség elérése, melyet a kiváló hazai minőségű alapanyagok és a jól átgondolt, kíméletes eljárás biztosít.

Oravecz – Nagy Melinda
(Biokultúra 2016/4-5)