Negyven éves a Magyar Biokultúra Szövetség
1983-ban – amikor még a „három T” időszaka tombolt – alakult meg a Biokultúra Klub, amely a mai Magyar Biokultúra Szövetség természetes jogelődje. A fiatalok kedvéért: a „három T” az államszocializmus […]
1983-ban – amikor még a „három T” időszaka tombolt – alakult meg a Biokultúra Klub, amely a mai Magyar Biokultúra Szövetség természetes jogelődje. A fiatalok kedvéért: a „három T” az államszocializmus […]
A Lajtamag Kft. 30 éves múltra tekint vissza, 1991-ben Seiwerth Gábor és Kettinger Gyula alapította. Immáron harmadik generációs családi vállalkozásként három generáció szakmai tudását és tapasztalatát őrzik és büszkén viszik […]
A gyümölcsfák több évig egy helyben lévő állókultúrák, melyek koronájának, termőfelületének szabályozása igen sarkalatos kérdés.
Simai Krisztián kisújszállási bioméhész három méze – hárs, akác, erdei mézharmat – arany minősítést szerzett az ország egyik legrangosabb versenyén, a gyulai Év Kiváló Magyar Méze megméretésén. Az alábbi interjúban […]
Rohamosan változó világunkban egyre többször fordul elő az ismeretek/fogalmak félreértése, illetve azok különböző értelmezése. Sokszor hallhatjuk: a méhlegelők közül az akác, illetve az akácméz teljes mértékben bio, mivel… És itt […]
Sok tekintetben szélsőséges évet tudhatnak maguk mögött a konvencionális és ökológiai növénytermesztő gazdák, mely egyben tanulságokat is tartalmaz. Az elmúlt évben tapasztalt szélsőségesen csapadékmentes körülmények között mutatkozik meg igazán az […]
A precíziós talajművelés hazánkban egyre inkább kezd teret hódítani, a gazdálkodók kezdik érezni a jelentőségét egy olyan gazdálkodási forma kialakításának, mely a mai modern világhoz alkalmazkodva, de mégis a föld […]
– Andrea, komoly szakmai tudásoddal régóta gazdagítod a Biokontroll csapatát, mint ellenőr, emellett magad is vegyszermentesen termelsz bio diót, több mint 8 ha-on. Hogyan kezdődött a te történeted a Biokontrollal, […]
A Szápári Ökofarm egy gyönyörű családi gazdaság, mely talán igazi ékes példája annak, hogyan kell kinéznie és működnie egy zárt rendszerű biogazdaságnak. Palik Ferenc biogazdával beszélgettünk.
A korábbi gyakorlatnak megfelelően a nürnbergi Biofach alkalmából 2023 februárjában megjelent a FIBL és az IFOAM gondozásában a biogazdálkodás világstatisztikája, amely 2021-ig tekinti át annak fejlődését, adatait, a tendenciákat.